Avto
30 ogledov

Nevidne čelade pri nas ne moremo zavarovati

Hövding čelada Hannes Söderlund
Zavarovalnice. Povpraševanja po zavarovanju čelad pri nas še ni.

Kritje. “Nevidne čelade” hövding s tehnologijo zračne blazine prodajajo že v številnih državah po Evropi, stanejo pa 399 evrov.

"Letos smo prešli s 50 trgovin na Švedskem na 250 trgovin v severni Evropi. Švedska je največji trg, saj sva tu najdlje, a tudi nemški je precej velik. V zadnjih nekaj tednih pa se za čelado zelo zanimajo tudi Britanci, kjer so trenutno velike razprave o varnosti kolesarjev, saj jih je v zadnjem času veliko umrlo v nesrečah," nam je pojasnila izumiteljica "nevidne čelade" Terese Alstin.

Ko se čelada enkrat sproži, ni več uporabna. Alstinova nam je pojasnila kako je z zavarovanjem kolesarske čelade na Švedskem: "Na Švedskem dobiš novo čelado, če imaš zavarovanje doma in ne potrebuješ dodatnega zavarovanja. Enako je na Danskem. Večina distributerjev pa ponuja nadomestek v primeru nesreče, ki strankam zagotavlja 50-odstotni popust na novo čelado, če ste bili udeleženi v prometni nesreči. V nekaterih državah nimajo primernega zavarovanja, ki bi krilo del stroškov. Takšnim strankam ob nakupu nove ponujamo 15-odstotni popust.

Pri nas kaskopaket za kolesarje

“Glede na to, da je čelada nov izum, takšnega povpraševanja še nismo zaznali. Običajne čelade je mogoče zavarovati v sklopu dodatne opreme, na primer pri zavarovanju motorja, oziroma v sklopu zavarovanja stanovanjskih premičnin,” pojasnjujejo v Adriaticu Slovenici. Pri Zavarovalnici Triglav tovrstne čelade ni mogoče zavarovati v sklopu stanovanjskih ali drugih premoženjskih zavarovanj, so pa letos pripravili novo storitev za uporabnike koles ter koles na električni pogon in drug pogon s pedali, ki jih po zakonu ni treba registrirati. Na voljo sta dva paketa – osnovni paket, ki vključuje asistenco za kolo kolesarja, zavarovanje odgovornosti kolesarja in nezgodno zavarovanje, ter kaskopaket, ki krije odgovornost, nezgodo in uničenje ali poškodovanje kolesa na območju celotne Evrope.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.