Avto
7 ogledov

Opel v Parizu z GTC Paris

Skrivnostni koncept naj bi združeval občutek lepote in hitrosti. (Foto: Opel) Žurnal24 main
Opel bo konec septembra v Parizu med drugim pokazal koncept GTC Paris.

Gre za Oplov novi študijski avtomobil, ki po razlagi tovarne povezuje hitrost in lepoto.

Oplovci so dali avtomobilu pridih romantike. "In hitrost je bila čista lepota," je stavek iz novele Richarda Bacha, Jonathan Livingston Galeb, iz katere naj bi črpali navdih za avtomobil, ki bo služil kot smernica za prihodnje modele iz Rüsselsheima. Bach je sicer priznani ameriški pisatelj, najbolj znan prav po svojem bestsellerju iz 70. let, ki govori o odraščajočem galebu in njegovem učenju letenja. Bach je sicer tudi sam strasten letalec.

Omenjeni stavek so z laserjem celo vžgali v prevleke sedežev.

"Ime GTC Paris združuje dinamičnost vozila in modno elegantnost mesta, v katerem bo prvič predstavljeno. Športna, kompaktna kombilimuzina dramatičnih proporcev in velike izraznosti ima zunanjost tipičnega Oplovega oblikovalskega jezika," še dodajajo. Ali bo podoba GTC Paris znana še pred salonom, ni znano. Opel bo sicer na salonu svetu v živo predstavil še karavansko astro ST, meriva bo dobila nove motorje, ampera pa bo prikazana v svoji praktično serijski različici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.