Avto
78 ogledov

Pohotni slon se je poigral z VW polom

Slon in avto
1/5
Profimedias
Obiskovalca safarija v Južni Afriki sta se ob napačnem času znašla na napačnem mestu. Na njun mali polo se je spravil pohotni slonji samec.

Zgodilo se je v nacionalnem parku Pilanesburg. Par, star okoli 30 let, je užival v lepotah tamkajšnje narave, ko jima je pot prekrižal slonji samec. Na njuno nesrečo je za afriške slone ta čas leta paritveno obdobje, zato je imel samec v žilah osemkrat povišan nivo testosterona.

Našpičen kot je bil v iskanju ženske družbe, je izbral malega sivega polota za idealno sredstvo, da sprosti svojo napetost. 

Slon se je kar nekaj časa drgnil ob avto z vseh strani, celo okobal splezal prek njega in s trobcem raziskoval njegove obline. Čeprav je bil par v notranjosti na smrt prestrašen, sta jo k sreči odnesla brez poškodb, saj se je slon čez čas naveličal in jo odhlačal. Za seboj pa je pustil dodobra uničen avtomobil. Na polotu so spustile vse pnevmatike, ostal je brez obeh prednjih stranskih stekel, z zmaličeno streho in z močno poškodovanim podvozjem.

V bližini je bil tudi 21-letni Armand Grobler, lokalni vodič, ki je je s fotoaparatom posnel dogajanje. "Nekaj pojma že imam o živalskem vedenju, tako da mi je bilo hitro jasno, kaj se dogaja. Slon je bil verjetno v paritvenem obdobju. Kljub temu pa ni kazal znakov agresije ali frustracije, lahko bi celo rekli, da je bil v igrivem vzdušju."

V tistem trenutku je sicer vse skupaj izgledalo precej bolj resno, se po poročanju Mirrorja spominja Grobler. Njega in druščino je bilo zelo strah za par v avtomobilu, a hkrati priznava, da niso mogli zanju storiti prav ničesar. Še precej slabše bi se lahko namreč za vse končalo, če bi pohotnega samca pripravili do tega, da mu zares zavre kri. V preteklosti je bilo že več podobnih dogodkov. Januarja je tako podivjani slon v južnoafriškem parku Kruger kot za šalo prevračal nek avtomobil in huje poškodoval potnike v njem.

Komentarjev 1