Avto
2001 ogledov

Policija opozarja: Tega predmeta ne puščajte v avtu

Passat in predal Volkswagen
Tarča nepridipravov niso le avtomobili, pač pa pogosto tudi stvari, ki jih številni puščajo na vidnih ali skritih v predalih. Policija opozarja, kater stvari nikakor ne puščajte v avtu.

Pogosto kot nadaljevanje kraje avtomobila ali stvari iz avtomobila sledi tudi rop doma lastnika avtomobila. Razlog je zelo preprost, saj številni ključe stanovanja puščajo na vidnem mestu v odprtem predalu za stvari ali v predalu za rokavice, piše eldebate.com.
Tat lahko hitro odkrije naslov lastnika, saj mora pogosto pogledati le v dokumente avtomobila ali zavarovalno polico. Pa tudi, ko gre za službeni avto, se podatki o vozniku zlahka najdejo v dokumentaciji.

V tem primeru pogost postopek puščanja ključev v avtu postane veliko resnejši problem. Policisti pogosto svetujejo, da nikoli ne olajšajte dela tatovom, zato v vozilu ne puščajte predmetov na vidnem mestu, od torb do očal ali katere koli elektronske naprave. 
Nemški spletni portal focus.de pa objavil poziv policistov, da ste posebej previdni v času počitnic. Takrat je vlomov v vozila še več.

vhodna vrata stanovanja s ključi | Avtor: Profimedia Profimedia

Tatovi, v upanju, da bodo v avtomobilu našli vredne predmete, vlamljajo v avtomobile. Ker številni vozniki in sopotniki svoje najljubše in najdražje predmete spravljajo v predal za rokavice, pa naj gre za denarnico, mobilni telefon ali draga dizajnerska sončna očala, nemški policisti pri parkiranju svetujejo, da vedno pustite odprt predal za rokavice, piše nemški spletni portal focus.de. S tem boste morebitnim kriminalcem pokazali, da tam ne bodo našli ničesar vrednega.

Kako se zaščititi pred tatovi avtomobilov

Kdor pogosto parkira svoj avto na ulici, pred garažo ali na parkiriščih, praviloma ni varen pred kriminalci. Vozniki pa lahko s preventivo storijo veliko sami, da se zaščitijo pred morebitno krajo. Če je mogoče, avtomobil vedno parkirajte na dobro osvetljenih in prometnih mestih. Vedno zaklenite svoje vozilo. Če imate garažo, avto zapeljite na varno. V avtu na vidnem mestu ne puščajte nobenih dragocenosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.