Avto
7798 ogledov

Prenovljena BMW serija 3 z novimi očmi in več moči

BMW serija 3
1/19
BMW
V novo modelno leto stopa BMW serije 3 obogaten s številnimi pomembnimi detajli.

Pri BMW so predstavili prenovljeno serijo 3 in karavansko serijo 3 touring. Da je to pomembna novica, ni treba razglabljati, skozi skoraj 50 let od spočetja prve generacije je serija 3 postala sinonim in najpomembnejši model znamke.

Gre za prvo večjo prenovo od uvedbe zdajšnje generacije pred dobrima dvema letoma. Na cesti ga bomo prepoznali po prenovljenih žarometih, pri katerih so se dnevne luči postavile pokonci podobno kot pri vseh ostalih najnovejših bavarcih. Dodani sta dve novi barvi.

BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW
BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW

V notranjosti je nov tudi volanski obroč, ki je postal bolj oglat. Dva kratka sta standardna, usnjeni M volan pa ima tri krake. Standardna je postala tudi klimatska naprava s tripodročnim upravljanjem, novi so še drugi detajli, kot so gumbi na zračnih režah.

Digitalizacija je šla pri seriji 3 še korak dlje, še več je mogoče nadzirati prek sredinskega zaslona, fizičnih gumbov je manj. Posodobljena je bila tudi ponudba materialov, ki odevajo armaturno ploščo in sedeže.

V tehničnem pogledu je glavna novost pri priključnem hibridu, ki je prešel na peto generacijo BMW baterije - zdaj nudijo ob enakih zunanjih merah skoraj dvakrat večjo kapaciteto pri 19,5 kWh. To pomeni, da lahko s priključnim hibridom serije 3 po novem samo na elektriko peljete do okoli sto kilometrov daleč. Polnilna moč pa je bila povečana na 11 kW, kot je standard pri električnih avtih, zato se tudi baterija napolni precej hitreje - v dobrih dveh urah na dovolj zmogljivi AC polnilnici. Skupna moč priključnega hibrida 330e je 215 kW (292 KM), na voljo je tudi s štirikolesnim pogonom.

BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW
BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW

Poleg priključnega hibrida serija 3 omogoča še izbiro med štirimi bencinskimi in štirimi dizelskimi motorji, na vrhu sta bencinski in dizelski šestvaljnik s po 275 kW (374 KM) in 250 kW (340 KM).

Pri BMW glede drugih tehničnih sprememb poudarjajo nove nastavitve podvozja za še več udobja, a ob ohranjeni dinamičnosti. Pomembna novost je tudi posodobitev BMW iDrive na osnovi operacijskega sistema BMW Operating System 8.5, ta omogoča tudi lažje povezovanje avta s telefonsko aplikacijo. Standardna eSIM kartica deluje po tehnologiji 5G, omogoča tudi plačevanje parkirnine in polnjenje goriva iz avta tam, kjer je to že omogočeno. 

Vzporedno s prenovo serije 3 sta bila novosti deležna tudi modela M3 in M3 touring.

dezurni@styria-media.si

BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW

BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW
BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW
BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.