Avto
9 ogledov

Pri 458 km/h v smrt

Bill Warner Facebook
Ameriški zasvojenec z adrenalinom Bill Warner je umrl pri padcu z motorjem. Merilnik hitrosti se je ustavil pri 458 km/h.

44-letni Warner je poskušal na prirejenem motociklu znamke Suzuki na letališki stezi v ameriški zvezni državi Maine doseči hitrost 482 kilometrov na uro (km/h).

Med vožnjo z motociklom je izgubil nadzor in padel. Čeprav so dirkača pri zavesti prepeljali v bolnišnico, je po uri in 15 minutah boja za življenje podlegel poškodbam.

"Zadnja hitrost, ki smo jo izmerili, je bila 458 km/h. Nato je izgubil nadzor na motociklom in padel. Bil je moj prijatelj. To je velika izguba za dirkaški svet," je dejal direktor dirke Tim Kelly.

Warner je bil ljubitelj hitrosti. Pred dvema letoma je na letališki stezi drvel 500 km/h, kar je bil rekordni dosežek za konvencionalne motorje. Takrat je vozil na stezi, dolgi 2.500 metrov, tokrat je merila le 1.600 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.