Avto
75 ogledov

Prva tankovska biatlonska tekma v zgodovini

Tank Youtube
Navdušenje nad biatlonom v Rusiji ne pozna meja. Gre za državo, kjer imajo biatlonci celo lasten televizijski program.

Očitno se je navdušenje preneslo tudi na vojsko, saj so konec tedna v oporišču Alabino pri Moskvi priredili tudi prvo biatlonsko tankovsko tekmo, ki jo je dobila posadka domačega tanka.

V Alabinu so se pomerile tankovske posadke iz Rusije, Belorusije, Kazahstana in Armenije, ki so nastopale s tanki tipa T-72B, pri tem pa je imela vsaka država tank različne barve. Posadke so morale na tekmi prevoziti 20-kilometrski poligon z grički, navideznim minskim poljem in strmimi vzponi. Med nalogo pa so streljali tudi na en do dva kilometra oddaljene tarče.

Zmagala je ruska posadka s poveljnikom Nikolajem Morokovom, ki je za nalogo potrebovala 26 minut, kazahstanska ekipa je potrebovala 52 sekund več, sledili sta ekipi Belorusije in Armenije. In še nagrada - majhna maketa tanka.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je ob tem razložil, da so na tekmo povabili tudi ekipe iz ZDA, Italije in Nemčije. "Nemčija in ZDA razmišljata o udeležbi na tekmi prihodnje leto," je k temu dodal Šojgu.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.