Avto
467 ogledov

Recaro v velikih težavah: Bodo sploh še vgrajevali slavne športne sedeže?

Avtomobilski sedeži Recaro Recaro
Nemško podjetje najbolj znano po športnih sedežih v avtomobilih Recaro je insolventno. To je še posebej hud udarec za zaposlene.

Tradicionalni proizvajalec avtomobilskih sedežev Recaro iz Kirchheima unter Tecka v Nemčiji je vložil predlog za stečaj, piše spletni Automobilwoche, kjer navajajo, da je okrožno sodišče v Esslingenu odredilo začasno samoupravo in za začasnega upravitelja imenovalo odvetnika iz Stuttgarta Holgerja Blümleja. Preučil naj bi gospodarski položaj Recaro Automotive GmbH in spremljal upravo.

"Kaj to pomeni za 215 zaposlenih v Recaro Automotive GmbH v Kirchheimu, ni jasno," so zapisali v sindikatu. Svet delavcev je ob novici razočaran, saj je delovna sila več let z odpovedovanjem in odlogom plač pomagala ohranjati ekonomsko stabilnost podjetja.

"Razočarani smo in čutimo, da nas je vodstvo razočaralo. Naši sodelavci so se zelo žrtvovali, da bi podprli podjetje," vodja sveta delavcev Frank Bokowits navaja nemški spletni portal.

RECARO GmbH & Co. KG proizvaja sedeže za športne avtomobile, sedeže za potniška letala, otroške varnostne sedeže in drugo opremo. Podjetje je leta 1906 ustanovil Wilhelm Reutter, sprva pod imenom Reutter Carosserie-Werke.

Sindikat zdaj zahteva transparenten dialog z upravo in upravnikom. "Pričakujemo, da bodo izčrpane vse možnosti za zagotovitev delovnih mest in iskanje trajnostne rešitve," je dejal šef IG Metall Alessandro Lieb v Esslingenu. V prihodnjih dneh je predviden sestanek s predstavniki zaposlenih, na katerem se bodo pogovorili, kako naprej.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 08:14 31.julij 2024.

    Če hočemo zalaufat eu gospodarstvo je nujno treba nabit carine in davek na uvoz. Potrebno je proizvajati doma in ne na kitajskem.