Avto
669 ogledov

Renault EZ-GO za čas, ko si ne boste želeli več lastiti avta

Renault EZ-GO Renault
Pozabite na taksije, Renault pripravlja nekaj povsem drugačnega.

Renault bo na avtosalonu v Ženevi predstavil vizijo prevoznega sredstva, ki si ga bodo potniki med seboj delili. EZ-GO koncept je po francoskem mnenju odgovor na izzive prihodnosti, kjer bo še posebej v mestih lastništvo avtomobila postajalo se manj priljubljeno, prebivalci pa se bodo vse bolj zanašali na "delitveno ekonomijo". 

Če so lani na salonu v Ženevi predstavili koncept Symbioz, ki je napovedal polno povezljiv avto, pa je EZ-GO vozilo, ki si ga uporabniki med seboj delijo. Končno podobo bo razkril šele na avtosalonu, prve fotografije notranjosti za velikimi steklenimi površinami pa prikazujejo poleg klasičnih naprej obrnjenih sedežev v zadnjem delu nekakšno klop, na kateri sedijo potniki. 

Zelo verjetno gre za samovozeče vozilo brez volana, a več bo znanega na avtosalonu. 

Fotografije zunanjosti EZ-GO so se pred nekaj dnevi že pojavile na nekem forumu, potem ko so ga v španski Barceloni postavili na ulico za potrebe snemanja.

Renault EZ-GO | Avtor: cochespias.net cochespias.net

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • NeAnonimni 12:19 26.februar 2018.

    Zakaj bi si delil tak avto? Naj bo država lastnica, taki avti pa naj bodo kot LPP/Taxi/Uber.. ... bog ve, kolk je to relevantno za Slovenijo. Najbrž nič.