Avto
23615 ogledov

Rusom uspelo nemogoče

moskvič aleko Moskvič
Iz Moskve prihajajo zanimive novice.

V bivši Renaultovi tovarni naj bi spet izdelovali avtomobile znamke Moskvič, ki je znana iz sovjetskega obdobja.

To je namreč moskovski župan Sergej Sobjanin sporočil v četrtek., dobrih šest mesecev potem, ko je proizvodnjo v tovarni zaradi vojne v Ukrajini ustavil Renault. Znamka Moskvič je sicer nehala obstajati pred dobrima dvema desetletjema.

Moskvič Ambiciozno Avto Prvi pogled na nove ruske moskviče

Renault je namreč svoj večinski delež v tovarni AutoVAZ za le en ruski rubelj prodal ruski državi, vendar si je pridržal šestmesečno možnost, da jo spet odkupi. Ista ustanova je sicer ta mesec  za en rubelj prevzela tudi Nissanovo tovarno.

Moskvič | Avtor: Sputnik Sputnik

Sobjanin je ob prevzemu Renaultove tovarne izjavil, da bodo s proizvodnjo moskvičev ohranili več tisoč delovnih mest, vendar je tovarna, ki so jo preimenovali v Moskovsko avtomobilsko tovarno Moskvič, od tedaj stala.

Obupani Rusi Avto Obupan poskus Rusov - neverjetno, kateri avtomobil bi proizvajali

Iz tovarne so sicer v četrtek sporočili tudi., da upajo, da bodo do konca leta po decembrskem zagonu proizvodnje izdelali okoli 600 avtomobilov, med katerimi no 200 električnih, leta 2023 pa načrtujejo proizvodnjo okoli 50.000 vozil. Citirali so tudi Sobjanina, ki naj bi izjavil, da imajo v Moskvi vse potrebne strokovnjake in znanje, da postanejo središče proizvodnje električnih vozil.

Pisarna moskovskega župana in proizvajalec tovornjakov Kamaz sta se avgusta dogovorila tudi, da bosta v tovarno vložila 5 milijonov rubljev. Kamaz, ki išče tudi zunanjega partnerja za proizvodnjo avtomobilov v Moskvi, naj bi se za sodelovanje že dogovarjal s kitajskim proizvajalcem.

Komentarjev 27
  • Skias 09:17 24.oktober 2022.

    Nehahte z temi rusofili komentarji saj s tem samo kažete kako ste kulturno poden od podna! Če se z nečem ne strinjate to argomentirajte na kulturen način.

  • Skias 09:14 24.oktober 2022.

    Vi temu pravite nemogoče o.O to pa res lako zraste samo na vaših glavah. Pri nas raje pustimo, da taka firma propade 🤔 saj res smo pozaprli vse, ki so imele 5000 zaposlenih. Revoz ni naš in pa Gorenje enako ...prikaži več tako! Bravo Rusi da skrbijo za svoje ljudi! Kar se pa tiče firm, ki so se umaknile pa niso imele druge možnosti saj bi jim EU in US zaprli vse trge! Poglejte NVIDIA preselila "proizvodnjo" čipov za GPU na Taiwan zaradi US sankcij proti Kitajski.

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 10:22 21.oktober 2022.

    Moskvič je imel žlahtnik,leta in leta se je vozil brez težav in popravil,zime praktično ne pozna,potem zapuščenega zametanega z snegom mesece smo odkidali in le akumulator priklopili,zunaj krepko pod minusom,je vžgal brez problema.To je ruski kadilak smo rekli včasih.