Avto
184 ogledov

S kolesom drvel neverjetnih 333 km/h

Rekord na kolesu Youtube
Francoz je med vikendom postavil svetovni hitrostni rekord v vožnji s kolesom. Drvel je neverjetnih 333 km/h na uro.

Francoisa Gissyja je res veliko v hlačah. Minuli vikend je na dirkališču Le Castellet na jugu Francije sedel na posebej predelano kolo in se pognal po ravnini. Neverjetno hitrost 333,1km/h je dosegel že po 4,8 sekundah oziroma že po 250 metrih vožnje, kar priča o izjemnem pospešku, ki ga je dosegal.

Seveda gre vse prej kot za običajno vozilo na dveh kolesih in s pedali. Skonstruriral ga je Gissyjev prijatelj Arnold Neracher, za raketni pogon pa uporablja visoko koncentrirani vodikov peroksid, tako da Gissyju pravzaprav ni potrebno niti enkrat zavrteti pedal. Je pa gotovo potrebne veliko veščine obdržati kolo v ravnotežju pri tako strahovitem pospešku in hitrosti. Kaj bi bilo, če bi pri tej hitrosti zapeljal na kakšen malce večji kamen, si je težko predstavljati.

Ekipa rekorderja je kot primerjavo na pisto postavila tudi ferrarija F430. Rdeči vranec je ostal daleč zadaj v oblaku raketnega dima, je poročal BBC.

Gissy pa se ni ustavil pri postavljanju meja. Tako je že napovedal, da bo napadel mejnik 400 km/h, to hitrost pa namerava doseči že v dveh sekundah. Ali bo pri tem ostal živ, bomo še videli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.