Avto
14 ogledov

S takimi ne na cesto

izrabljena pnevmatika PU Celje
Celjski policisti so med nadzorom opremljenosti vozil z zimsko opremo odkrili 20 kršiteljev. Med njimi so naleteli tudi na popoln primer tega, kakšne pnevmatike ne spadajo na vozilo.

Konec tedna so policisti na Celjskem in Koroškem nadzirali opremljenost vozil z zimsko opremo. Ustavili so 917 vozil in ugotovili, da 20 voznikov svojih vozil ni opremilo s primerno zimsko opremo. Vsem kršiteljem so izrekli opozorila.

Policisti so naleteli tudi na voznico, ki je imela na vozilu nameščene izjemno obrabljene pnevmatike, ki niso zagotavljale varne vožnje.

Obujte avtomobile času primerno

Policija vnovič opozarja, da morajo biti vsi avtomobili opremljeni s predpisano zimsko opremo. "V slabih voznih razmerah je lahko že najmanjša napaka usodna. Ker je vožnja pozimi in v zimskih razmerah še posebno zahtevna, razmere pa pogosto nepredvidljive, je primerna oprema vozil nujna," opozarjajo na policiji.

Obenem pa je treba pozimi prilagoditi vožnjo razmeram na cesti. O tem, katera so osnovna pravila vožnje pozimi, si preberite v članku Da ne boste eden od tistih voznikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.