Avto
40 ogledov

S tovornjakom obračal na avtocesti

Tovornjak na avtocesti Britanska policija/Youtube
Že res, da ga je verjetno zmedlo pravilo vožnje po levi strani, a obračanje z vlačilcem za 180 stopinj na avtocesti je zelo nevarno.

Policija v okrožju West Midlands v Veliki Britaniji je te dni objavila posnetek voznika tovornjaka, ki je oktobra na cestninski postaji namesto za uvoz na avtocesto zapeljal na izvoz, namenjen vozilom, ki avtocesto zapuščajo. 

Ostali vozniki so ga na napako opozarjali, ampak šofer se je odločil po načelu "kamor je šel bik, naj gre še štrik."

Ko je prišel do začetka izvoza, je tako v nekem trenutku na polno zavil za 180 stopinj in se poravnal s pravilno tekočim prometom. Zaradi tega dejanja bi seveda lahko glede na avtocestne hitrosti prišlo do hudega trčenja in le prisebnosti ostalih voznikov se gre zahvaliti, da se je dogodek srečno razpletel. 

Policija je voznika izsledila in ga identificirala kot 51-letnika, doma iz Litve, a na začasnem delu v Veliki Britaniji. Dobil je pogojno zaporno kazen 15 mesecev, za leto in pol pa so mu odvzeli izpit.

Čeprav se je dogodek zgodil na drugem koncu Evrope, kaj podobnega glede na zgodovino Darsovih posnetkov ni nemogoče niti pri nas. 

Komentarjev 3
  • Mrcina 13:07 20.november 2014.

    Hmm..tud pri nas...običajna stvar na izvozu Brezovica -smer LJ. Nedolgo nazaj naletela na Italijana, ki je peljal po izvozu Brezovica smer LJ...sredi izvoza vstavi, zapelje vzrvratno in potem nazaj v isto smer od kod je prišel. Tudi Darsovci so tu ...prikaži veču že peljali vzvratno, pa ne samo tu !

  • mph 14:00 15.november 2014.

    Takega zločinca bi bilo za zapret za 20 let in enako vsakega podobnega. Bi zelo dvignilo kulturo.

  • Papaja Popi 11:21 15.november 2014.

    Zgleda , da bedaki ne živijo samo pri nas.