Avto
276 ogledov

Saj ni res, pa je: petletni mulc v otroškem sedežu je vstopil z razred 300

petletni mulc za volanom instagram
Turški petletnik Zayn je lamborghiniju revueltu na zaprti cesti dosegel hitrost 312 kilometrov na uro, dosežek pa je proslavil z risanjem osmic na asfalt.

Ko je Max Verstappen leta 2015 s sedemnajstimi leti postal voznik Formule 1 se nam je to zdelo dosežek za anale motošporta. A turški mulec je njegov dosežek še močno presegel.

Da je Zayn lahko vozil hibridni superšportnik s štirikolesnim pogonom lambroghini revuelto z mogočnim 6,5-litrskim atmosferskim motorjem V12, je bilo treba njegov kokpit malce predelati. Mali voznik je sedel v otroškem sedežu, pedala plina in zavor pa so podaljšali, da ju je lahko z nogami sploh dosegel.

In čeprav je ob njem sedel oče, ga njegov dosežek ni uvrstil le na mesto najhitrejšega otroka za volanom, ampak je vozil tudi hitreje od večine odraslih voznikov. Podvig pa je končal s "kurjenjem gum", kar pa se ni zgodilo prvič. Prav z risanjem osmic na asfalt je pred dobrim letom tudi postal slaven, saj je to v ferrariju SF90 stradale počel pri vsega treh letih. Od tedaj je naredil veliko vragolij na štirih in dveh kolesih. Poleg tega tudi smuča in borda.

Zayn ima visokooktanski bencin sicer vgrajen v gene. Njegov oče, bivši motociklistični dirkač Kenan  Sofuoglu je namreč osvojil pet prvenstev Supersport World Championship, kjer je osvojil tudi 43 zmag in se 84-krat uvrstil na zmagovalne stopničke. V letih 2010 in 2011 je tekmoval tudi v prvenstvu Moto2, vstop v MotoGP pa mu ni uspel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.