Avto
1860 ogledov

Ste opazili? Škoda ob zmagi Pogačarja pokazala veliko novost

Škoda elroq Škoda
V zadnji etapi letošnje dirke po Franciji, kjer se je še enkrat več izkazal Tadej Pogačar, je sodeloval zamaskiran avtomobil škoda elroq, ki kmalu prihaja na evropske ceste.

Škoda Auto je pokroviteljstvo na Dirki po Franciji, ki traja že 21 let, letos pa je bilo podaljšano do leta 2028, izkoristila za najavo prihoda povsem novega modela elroq. Zakamuflirani najnovejši povsem električni model znamke, ki bo predstavljen to jesen, se je pridružil zadnji etapi vožnje na čas letošnje 111. izvedbe dirke po Franciji in spremljal kolesarje. Škoda je prispevala tudi priljubljen pokal iz kristalnega stekla, ki ga je izdelalo podjetje Škoda Design.

Spremljevalni elroq, sicer polepljen in zakamufliran, je bil del presenečenja na zadnji etapi dirke. Gre za kompaktni SUV, ki najavlja nov oblikovalski jezik znamke Škoda poimenovan Modern Solid. Minimalistična zunanjost združuje robustnost in funkcionalnost, so zapisali pri češkem proizvajalcu vozil. Svetovna premiera bo jeseni letos in bo pomenila začetek nove generacije električnih vozil. V prihodnjih letih bo Škoda predstavila šest baterijsko električnih modelov.

Tadej Pogačar je za zmago na dirki po franciji prejel pokal, ki so ga oblikovali pri Škoda Auto. | Avtor: Škoda Škoda

"Pri Škodi je dizajn pomemben del identitete znamke in eden glavnih dejavnikov uspeha. Nenehen razvoj ključnih vizualnih elementov je zahtevna in razburljiva naloga. Zato z mojo ekipo z veseljem predstavljamo predogled prvega Škodinega modela, ki vključuje nov oblikovalski jezik Modern Solid. Značilnost je nova sprednja maska poimenovana Tech-Deck Face in bolj robusten videz. Še več, to je prvi avtomobil v našem portfelju z oznako Škoda na pokrovu motorja," je o novem modelu dejal Oliver Stefani, vodja oblikovalskega sektorja Škoda Auto.

Nov sprednji del z napisom Škoda in Tech-Deck Face

Za sprednji del je značilna oblika deljenih žarometov. Tanjši zgornji del se neopazno razširi v krila. Na pokrovu motorja je zdaj poudarjen napis Škoda, ki odraža celostno podobo znamke. Inovativni Tech-Deck Face je prepoznavna reinterpretacija tradicionalne Škodine rešetke z bolj ravnim in širšim videzom. Poleg tega ima vozilo velika kolesa, ki poudarijo njegov robustni videz, napredi žarometi s tehnologijo LED Matrix pa dopolnjujejo videz elroqa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.