Avto > Testi
2683 ogledov

Velika primerjava najbolj priljubljenih vozil v Sloveniji

Prima test B SUV razreda PRIMA/Saša Despot
Različni slovenski avtomobilski mediji smo znova združili moči v PRIMA testu. Tokrat primerjamo 13 vozil B SUV razreda, ki velja za najbolj popularen razred vozil v Sloveniji.

Po podatkih Sekcije za osebna motorna vozila je vsak mesec v Sloveniji v povprečju več kot 1.200 prvih registracij malih športnih terencev (SUV) oziroma križancev, kar predstavlja več kot četrtino skupnega trga novih vozil v Sloveniji.

To je z naskokom najbolj popularen razred vozil pri nas. Zato smo se v okviru PRIMA testa po štirih letih odločili spet primerjati vozila B SUV razreda. Na testu imamo 13 modelov, ki so zelo različni: renault captur, mitsubishi ASX, škoda kamiq, VW T-cross, seat arona, peugeot 2008, hyundai bayon, suzuki vitara, nissan juke, opel mokka, toyota yaris cross, jeep avanger in ford puma.

Člani avtomobilističnih redakcij, ki sodelujemo pri PRIMA testu (poleg spletne strani Žurnal24, še revija Avto Fokus, časnik Finance, spletna stran Avtomobilizem.com, spletna stran Siol, spletna stran Avtomanija s časnikom Večer ter Primorske novice in televizijska oddaja Volan), tokrat primerjamo in ocenjujemo vozila B SUV razreda.

Prima test B SUV razreda | Avtor: PRIMA PRIMA

Testiranja potekajo na cesti in na poligonu, preverjamo cene, zavarovanja in druge stroške lastništva, prostornost, uporabnost, multimedijo, seveda v tem razredu igra eno ključnih vlog tudi dizajn. Končni seštevek bo dal skupnega zmagovalca, hkrati pa je namen PRIMA testa tistim, ki kupujejo novo vozilo dati natančen vpogled v vse segmente nakupa avtomobila. Morda koga zanima cena, drugega prostornost, tretjega poraba goriva ali stroški lastništva.

Končni zmagovalec in vsi podrobni rezultati bodo znani sredi meseca novembra.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Senta 00:56 18.oktober 2024.

    ))) Samske ženske čakajo na vas na -- Hot4.eu