Avto
8929 ogledov

To so novi avtomobili, po katerih bodo letos hlastali vozniki

Avtosalon Ženeva 2018 Saša Despot
Marec je čas za avtomobilski salon v Ženevi. Predstavljamo vam najbolj vroče nove avtomobile, ki letos prihajajo v prodajne salone.

Avtomobilski salon v Ženevi je največja svetovna razstava avtomobilov v prvi polovici leta. Na njej se predstavljajo vsi največji proizvajalci. Ne predstavljajo zgolj novih avtomobilov, ampak salon ob ženevskem jezeru razkrije marsikatero novost v obliki napovedi ali konceptnega vozila, ki jo lahko pričakujemo na cestah v prihodnjih letih. Tudi letos se ne bomo mogli izogniti elektriki, ki bo udarila močneje kot kdajkoli - avtomobilski proizvajalci se namreč z električnimi pogoni bolj množično podajajo v razred križancev in športnih terencev, svoje adute ne najavlajo le premium proizvajalci, ampak tudi drugi, na primer Hyundai z električno kono. Množičnejši proizvajalci križancev pa bolj ciljajo na hibridna vozila in priključne hibride.

Peugeot 508 | Avtor: Peugeot Peugeot

Serijskih novosti bo letos za Ženevo precej, Volvo bo razkril novega V60, Toyota aurisa in prenovljenega ayga, lexus najmanjši SUV UX, Kia novega ceeda, Peugeot bo pripeljal rifterja in novi 508, Citroën berlinga, mercedes novi razred A in prenovljeno paleto modelov razreda C, tudi novi mercedes G bo na ogled, pa BMW X4, Škoda bo najavila še eno terensko vozila, predstavila se bo nova športna znamka vozil Cupra, hrvaški Rimac je za Ženevo najavil svoj nov superavtomobil, novega športnika ima Ferrari, na ogled bo nova generacija Hyundai santa fe, Audi predstavlja novo šestico (A6), Ford bo pripeljal nove različice najmanjšega ka+, Mazda bo predstavila prenovljeno šestico, v Evropo prihaja nova honda CR-V ...

Audi A6 | Avtor: Audi Audi

Kaj je do zdaj znanega, lahko preverite v pregledu novosti spodaj, ekipa zurnal24.si pa vas bo v prihodnjih dneh obveščala o vseh novostih in najnovejših dogajanjih v svetu avtomobilizma. Vroča tema bodo še naprej dizelski motorji, ki se jim po napovedi nemškega sodišča, ki je prižgalo zeleno luč omejevanju dizelskim vozilom v nemških mestih, piše vse bolj črna prihodnost. Na ženevskem avtomobilskem salonu bomo pripravili tudi poglobljene zgodbe in poskušali iz prve roke izvedeti kakšno novo informacijo, ki jo avtomobilski proizvajalci skušajo skriti pred javnostjo.

Jaguar i-pace | Avtor: Jaguar Jaguar

Jaguar i-pace:

Jaguar je predstavil električnega križanca i-pace, ki ga bodo zaupali v sestavljanje tudi slovenskim rokam.

Honda CR-V:

Nova honda CR-V bo končno zapeljala v Evropo, pa čeprav bo motorje vžgala šele jeseni. Tukajšnje težave z dizli jo ne bodo ganile, nasprotno.

Honda CR-V | Avtor: Honda Honda

Škoda vision X:

Škodin koncept vision X še bolj kot novega malega suva napoveduje zelo zanimiv pristop k pogonu - električni 4x4.

Škoda vision X concept | Avtor: Škoda Škoda

Audi A6:

Povsem novi audi A6 z drznejšim videzom in futurističnimi tehnologijami zahteva nazaj delež, ki mu gre v razredu premium limuzin.

Hyundai kona EV:

Hyundai nadaljuje z ofenzivo baterijskih vozil. Popolnoma električni SUV kona bo na voljo z dvema različno zmogljivima elektromotorjema.

Hyundai kona EV | Avtor: Hyundai Hyundai

Lexus UX:

Lexus UX se je odločno spustil v boj za kupce malih premijskih športnih terencev.

Lexus UX | Avtor: Lexus Lexus

Peugeot rifter:

Peugeot bo v Ženevi predstavil rifterja, ki nagovarja družine z velikimi prostorskimi zahtevami.

Peugeot rifter | Avtor: Peugeot Peugeot

Toyota avgo:

Toyota je predstavila novo podobo svojega mestnega avtomobila.

Toyota aygo | Avtor: Toyota Toyota

Volvo V60:

Volvo je pred javnim razkritjem v Ženevi predstavil novo generacijo karavana V60, ki je eden najbolj varnih avtomobilov, ki bodo vozili po cestah.

Volvo V60 | Avtor: Volvo Volvo

Peugeot 508:

Peugeot je razkril videz svoje limuzine, modela 508, ki je pričakovano (zaradi zadnjih izdelkov med športnimi križanci) dizajnersko izrazito dodelan, tako na zunaj kot znotraj. 

Renault zoe z novim elektirčnim motorjem:

Renault najavlja novi lasten elektromotor z oznako R110 in največjo močjo 80 kW, ki bo najprej na voljo v modelu Zoe.

Renault zoe | Avtor: Renault Renault

BMW X4:

BMW je obrnil novo stran na področju športnih terenskih kupejev (SAC). Druga generacija BMW X4 je razkrita in prinaša veliko novega.

BMW X4 | Avtor: BMW BMW

Citroën Berlingo:

Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika "praktičnih rešitev". 

Citroën berlingo | Avtor: Citroën Citroën

Citroën C4 cactus:

Citroën C4 cactus je s prenovo izgubil videz cestnega gizdalina in postal precej bolj eleganten. Uvaja tudi nov tip podvozja.

Citroën C4 cactus | Avtor: Citroën Citroën

Hyundai santa fe:

Hyundai bo v Ženevi premierno predstavil novo generacijo športnega terenca, ki so ga naredili po smernicah, ki jih narekuje nov oblikovalski jezik. Prinaša pa tudi nekaj povsem novega.

Hyundai santa fe | Avtor: Hyundai Hyundai

Ford ka+ active:

Fordov najcenejši model Ka+ bo na voljo tudi kot crossover.

Ford KA+ Active | Avtor: Ford Ford

Mazda 6:

Mazda je predstavila precej prenovljeno različico svoje največje limuzine mazde6.

Mazda6 | Avtor: Mazda Mazda

Kia ceed:

Kia Motors je razkrila novega ceeda, ki v svoji tretji generaciji krepi Kiino prisotnost v evropskem razredu C.

Kia ceed | Avtor: Kia Kia

Renault EZ-GO:

Renault s konceptom najavlja povsem drugačno prihodnost.

Volkswagen's I.D. Vizzion:

Smo tik pred premiero električnega vozila, s katerim se bodo pri Volkswagnu postavili po robu Teslinem model S.

Škoda fabia - prenova: Aktualna, tretja generacija popularne škode fabie je na trgu od leta 2014 naprej. V Švici bodo pokazali prenovljeno različico aktualnega modela.

Prenovljena škoda fabia | Avtor: Škoda Škoda

Mercedes razred A:

Po Mercedesovi predstavitvi ne bo nič več enako kot je bilo. Tehnološki malček ima vse kar imajo veliki.

Mercedes-Benz razreda A | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG

Komentarjev 3
  • mitja11 09:05 06.marec 2018.

    @albatroz nobeden, kaj ne morem v 5 letih odplačat z 200-250€ na mesec mi je znanstvena fantastika. razmišljam pa o selitvi v LJ, sodeč po avtomobilih z LJ registrsko je LJ slovenski MONACO

  • Albatroz 10:10 05.marec 2018.

    koliko Slovencev pa si lahko kupi katerega od teh avtov če ne štejemo žabarske sredine