Avto
4970 ogledov

Toliko morate po novem plačati za odjavljenega clia, golfa, BMW-ja ...

Neregistriran golf PU Novo mesto
V veljavo stopa nova dajatev, če ne boste upoštevali uredbe, boste v desetih letih lahko plačali tudi po več sto evrov.

Od danes naprej je treba za odjavljeno vozilo plačati posebno dajatev. Plačevanje bo obvezno za tiste lastnike vozil, ki v enem letu po odjavi vozila iz prometa tega ne bodo ponovno registrirali ali predali v razgradnjo pooblaščenim izvajalcem. Namen ukrepa je zmanjšanje števila odsluženih vozil v naravi.

Obveznost plačila dajatve bo prvič nastala po enem letu od odjave vozila, in nato vsako leto na datum odjave. Dajatev bodo morali lastniki plačevati 10 let od zadnje odjave vozila, razen če bodo vmes pridobili eno izmed potrdil o novem statusu vozila (registracija, razgradnja ...).

Prometna nesreča REŠITEV ZA ODŠKODNINO Avto Rešitev za terjanje odškodnine pri trku z neregistriranim vozilom

Dajatev za odjavljeno vozilo se bo plačevala za odjavljena osebna vozila, tovorna vozila za prevoz blaga z največjo maso do vključno 3,5 tone in trikolesne mopede. Ta dajatev pa ne bo veljala za vozila s statusom starodobnega vozila.

Dajatev je odvisna od prostornine motorja avtomobila. Pravilo je, da je potrebno vsako leto plačevati 25 odstotkov od letne dajatve za enako registrirano vozilo, vendar dajatev za neregistrirano vozilo ne sme biti manjša od 25 evrov na leto. Tako je v prvih dveh kategorijah po prostornini do 1.350 kubičnih centimetrov in med 1.350 do 1.800 kubičnimi centimetri dajatev višja, kot bi bila četrtina siceršnje letne dajatve.

Spodaj primer štirih avtomobilov in pričakovanih letnih dajatev.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.