Avto
9 ogledov

Tovornjak milimetre mimo človeka na avtocesti

Voznik Youtube/Skanska
Dobesedno na milimetre je zdrvel tovornjak mimo voznika, ki je na odstavnem pasu preverjal počeno pnevmatiko. V četrtek na gorenjski avtocesti voznik avtomobila ni imel takšne sreče in je umrl.

Poročali smo o hudi prometni nesreči na gorenjski avtocesti pri viaduktu Peračica, ko se je voznik ustavljenega avta zadrževal na delu voznega pasu, da je vanj treščil tovornjak. Moški je umrl na kraju dogodka. 

Veliko več sreče je imel voznik tovornjaka na videoposnetku z britanske avtoceste M25. Ko si je ogledal videoposnetek na njegov tovornjak pripete kamere, je gotovo ta dan razglasil za svoj novi rojstni dan. 

Ob ogledu videoposnetka, tudi njegovega upočasnjenega dela, bi moralo biti vse jasno, kakšno srečo je imel. Velik del odgovornosti za (pre)bližnje srečanje seveda nosi tudi voznik drugega tovornjaka.

Temeljno pravilo, če se morate ustaviti na odstavnem pasu je: poskrbite za svojo varnost. To ne pomeni le uporabo odsevnega jopiča, temveč tudi, da se zadržujete izven vozišča in če je le mogoče vozilo zapustite na strani, ki je obrnjena proč od prometa - na desni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.