Avto
222 ogledov

Toyoti se hibridna strategija obrestuje

Toyota yaris cross Toyota
Tržni delež družbe Toyota Motor Europe se je v prvih devetih mesecih povečal na rekordnih 6,7 %.

Pri Toyoti Motor Europe (TME) so v prvih devetih mesecih prodali 864.904 vozil in s tem povečala svoj tržni delež na rekordnih 6,7 % v Evropi, kar je za 0,6 odstotne točke več kot leto prej. Vzrok je preprost - rekordno povpraševanje kupcev po hibridnih električnih vozilih, ki zdaj predstavljajo 59 % celotne prodaje Toyote v Evropi. Toyota ima hkrati vse več hibridnih modelov, ki stavijo na nizke vrednosti emisij.

Toyota yaris cross Vozili smo novi SUV Avto Vozili smo novi Toyotin SUV za 99 evrov na mesec, kako?

Toyota yaris cross | Avtor: Toyota Toyota

»Ti rezultati kažejo, da ohranjamo močno rast. Z uvedbo modelov yaris cross hibrid ter lexus NX hibrid in plug-in hibrid še naprej širimo ponudbo naših električnih vozil z nizkimi vrednostmi emisij. Naročila so še vedno rekordno visoka, vendar tudi mi nismo imuni na motnje v oskrbi, ki so prizadele celotno avtomobilsko industrijo. Smo pred izzivom, ko skušamo zadovoljiti povpraševanje po naših izdelkih,« je dejal Matt Harrison, predsednik in izvršni direktor Toyota Motor Europe.

Toyota yaris cross Novo pri nas Avto Novo pri nas: Nov avto kot naročnina za telefon?

Toyota Yaris Hybrid | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Med najbolj prodajanimi Toyotinimi modeli so yaris, corolla in RAV4, ki predstavljajo 57 % vseh prodanih vozil, pri čemer je delež hibridnih električnih vozil skupaj znašal 78 %. Skupni delež Toyotinih hibridnih vozil se je v primerjavi s prejšnjim letom povečal za 38 % na 470.712 prodanih vozila, kar predstavlja 59 % mešanice vozil te znamke.

Lexus je v tem obdobju prodal 59.723 primerkov, kar predstavlja 17-odstotno rast prodaje na letni ravni.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.