Avto
171 ogledov

Tudi avte je treba pokazati s pravim orodjem

Dvižna ploščad Motulii
Belokranjsko podjetje z zanimivo inovacijo prilagodljive dvižne ploščadi.

Mobilna dvižna ploščad Motulii je produkt slovenskega zagonskega podjetja, ki je nastal s pomočjo slovenskega podjetniškega sklada in podjetniškega inkubatorja iz Bele Krajine. Projekt vodi in koordinira inženir Anton Jakše, ki je tudi idejni vodja ploščadi. Svoj izdelek prvič predstavlja prav te dni na mednarodnem avtomobilskem sejmu Auto Zurich v Švici.

Dvižna ploščad | Avtor: Motulii Motulii

Dvižna platforma za dvig vozil, plovil ali drugih produktov do teže dveh ton ima številne karakteristike, ki jo delajo edinstveno. Maksimalna višina dviga znaša kar 3 metre, medtem ko je minimalna zgolj 11,5 centimetra. Največja prednost je prav gotovo preprost transport, saj ima lastna kolesa in se enostavno premika po lokaciji. Uporabnik tako lahko najde idealni prostor za njeno postavitev. Ob dvigu je izjemno prilagodljiva tudi na neravnih terenih. Upravljati jo je mogoče enostavno s priročnim upravljalcem, posebna svetila pa omogočajo dodatno dobro vidnost.

V Sloveniji so Motulii ploščad prepoznala že številna podjetja. Uporabili so jo na maratonih v Novem mestu, pred avtopralnicami, pred avto hišami, ob mestnih vpadnicah in podobnih lokacijah. Zdaj je prvič predstavljena tudi na enem največjih evropskih sejmov. Anton Jakše je pri tem poudaril: “Izjemno sem vesel, da se platforma širi tudi v tujino, saj je slovenski trg relativno majhen za takšno inovacijo.”

Dvižna ploščad | Avtor: Motulii Motulii

Iztok Franko iz Skupine Pesakrompir, ki je posredoval pri iskanju zastopnika v Švici, je izjavil: “Slovenija ima veliko odličnih izumiteljev, ki najdejo prave rešitve. Anton je z Motulii rešitev našel prav tam, kjer imajo največje težave prodajalci vozil – pri zahtevni logistiki prestavljanja in postavljanja vozil na vidna mesta. Motulii ploščad rešuje številne prepreke, ki so jih predstavljale klasične ploščadi. Predvsem se odlično izkaže pri transportu na neravnih terenih in varnem dvigu vozil.”

Sejem Auto Zurich, ki se dogaja že 34. leto, poteka med 4. in 7. novembrom 2021. Z odpovedjo ženevskega salona do leta 2023 pa je to tudi eden večjih avtomobilskih salonov v tem delu Evrope.

Dvižna ploščad | Avtor: Motulii Motulii

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.