Avto
17 ogledov

Tudi Walter Röhrl kdaj razbije porscheja

Walter Röhrl Youtube/Porsche Motorsport
Zgodi se tudi najboljšim. Walter Röhrl, eminenca v svetu avtošporta, je razbil skoraj milijon evrov vrednega porscheja 918.

Zgodilo se je pred dnevi na nemškem dirkališču Sachsenring, ko je testiral posebno izvedenko hibridnega superšportnika s paketom weissach. 

A 68-letnemu nekdanjemu legendarnemu reli prvaku se tokrat ni izšlo. Pri visoki hitrosti okoli 200 km/h je izgubil nadzor nad porschejem in je lahko nekaj napetih trenutkov le čakal, kdaj in kako se bo avto ustavil.

Zelo zanimive pa so reakcije tik pred nesrečo, saj je stari maček dokazal, kako je mogoče tudi v brezupnih situacijah s pravilnim odreagiranjem zmanjšati škodo. Avto je namreč kar okoli 200 metrov drsel bočno in s tem znatno zmanjšal hitrost pred udarcem.

Walter Röhrl je eden najbolj znamenitih reli dirkačev vseh časov in dvakratni svetovni prvak iz let 1980 in 1982. V karieri je dosegel 14 zmag na relijih WRC, udeleževal se je tudi ostalih jhitrostnih dirk, kot so Pike Peaks, Le Mans, 24 ur Nürburgringa ... V več državah so ga izglasovali za reli dirkača stoletja. Znan je bil po svoji neustrašni vožnji, saj je denimo nekoč v gosti megli in dežju na Nürnbergu dirkal z nezmanjšano hitrostjo, zavijal pa glede na občutek časa, kdaj bi moral slediti naslednji zavoj. Zadnja leta je vodja testnih voznikov pri Porscheju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.