Avto
14 ogledov

Ukradel 50 kilometrov ceste

Promet v Rusiji Profimedias
V Rusiji se ubadajo z nenavadnim primerom, ko je lokalni funkcionar ukradel za 50 kilometrov ceste.

Aleksander Protopopov je bil doslej direktor zapora v ruski republiki Komi, ki leži vSeverozahodnem zveznem okrožju. A Prototopovu očitno plača ni zadostovala, saj je dal razgraditi in nato prodati kar za 50 kilometrov betonskih blokov,ki so bili osnovni sestavni del tamkajšnje ceste. 

Okoli 7.000 blokov je nato prek nekega lokalnega podjetja prodal in zaslužek pospravil v žep, poroča BBC. 

Demontaža se je dogajala več kot leto dni, zaključila pa lani. Po ugotovitvah tamkajšnjih preiskovalcev je bila država ob tem neposredno oškodovana za okoli šest milijonov rubljev oziroma 72 tisoč evrov, ni pa prišteta še škoda, ki jo sedaj trpijo ljudje brez spodobne ceste.

Direktorja zapora so v sredo aretirali, v škandal naj bi bil vpleten še en uradnik v zaporu. Ironično je, da je bil Protopopov, ki je nad jetniki ždel v zadnjih petih letih, v preteklosti prejel posebno medaljo za zasluge pri ustvarjanju enotnosti v ustanovi. Kmalu si bo lahko razmere v celicah ogledoval od znotraj. 

Gradbeništvo in še posebej gradnja cest je eno najbolj skorumpiranih področij v Ruski federaciji, piše BBC. Regija Komi ima sicer površino kar 415.000 kvadratnih kilometrov, kar je denimo več od Nemčije, v njej pa živi manj kot milijon ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • maresem2 16:14 15.januar 2016.

    To ni nič.... pri nas je lopov Zidar ukradel cele tunele in nešteto km cest... pa nikome ništa.

  • novispenjac 15:43 15.januar 2016.

    z 72.000 EUR lahko kupiš za 50 km osnovnih elementov ceste? ruski, pridite k nam, prosim. pri nas s tem denarjem dobiš za tri metre in pol elementov...

  • Papaja Popi 11:45 15.januar 2016.

    Vsakršna podobnost z našimi cestnimi baroni je zgolj naključna.