Avto
1007 ogledov

Verjetno najbolj 'kul' služba na olimpijskih igrah

Avto na daljinsko upravljanje, olimpijske igre 2024
1/4
Profimedia
Avti na daljinsko vodenje so popestrili dogajanje in olajšali izvedbo tekem na olimpijskih igrah v Parizu.

Francozi so pri pravkar končanih olimpijskih igrah v Parizu dokazali, da znajo tehnologijo uporabiti na najrazličnejše načine, če se spomnimo samo jezdenja z ognjem po Seni na sam dan otvoritve. 

Za gladko izvedbo iger je skrbelo ogromno osebja, pa tudi različnih tehničnih domislic, s katerimi so si organizatorji olajšali delo. Ena takšnih je bila uporaba daljinsko vodenih avtomobilčkov na atletskem stadionu. Njihova naloga je bila prenašanje rekvizitov med različnimi točkami. 

@mrdavegibson DREAM job loading. #olympics #paris2024 ♬ If I Can Dream (Live from the '68 Comeback Special) - Elvis Presley

Kamere so tako ujele uporabo avtomobilčka, kako vozi kopja, ki so jih tekmovalci ravnokar vrgli v polje. Ob pomoči modela se je vsako kopje hitro vrnilo nazaj na izhodišče. Ko je en avto peljal kopje nazaj, se je drugi prazen že vračal po naslednjega. Podobno so prevažali sem in tja tudi atletske diske in kladiva.

Z daljincem so upravljali vešči operaterji, ki so se med službo gotovo tudi zelo zabavali. Občasno so z avtomobilčki za gledalce celo uprizorili tekmo na atletski progi.

Uporaba vozilc na daljinsko upravljanje sicer ni nikakršna novost na atletskih tekmovanjih, podobna vozila smo videli že pred tremi leti na olimpijskih igrah v Tokiju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.