Avto
40 ogledov

Vetrobransko steklo prihodnosti

Takole naj bi bilo videti vetrobransko steklo avtomobila v bližnji prihodnosti.
1/2
Žurnal24 main
Znano britansko podjetje Autoglass, ki se ukvarja z izdelavo avtomobilskih stekel, je predstavilo video, kako naj bi bila leta 2020 videti vetrobranska stekla avtomobilov.

Britansko podjetje Autoglass je predstavilo prototip nove generacije vetrobranskega stekla opremljenega s head-up zaslonom, ki na steklu pred voznikom izrisuje in izpisuje množico informacij.

Head-up zaslon voznika informira o hitrosti vozila, v kateri stopnji prestave je menjalnik, povprečni porabi goriva in navigacijskih smernicah. Autoglassovo vetrobransko steklo prepoznava pešce in kolesarje, sistem opozarja na omejitve hitrosti, v podjetju pa načrtujejo, da sistem povezali s svetovnim spletom, ki bi na vetrobranskem steklu omogočala prikazovanje najrazličnejših informacij na poti, kot so dnevne ponudbe v restavracijah in popusti v trgovinah v bližini gibanja vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.