Avto
1859 ogledov

Video: Putin za volanom nove lade skoraj povzročil nesrečo

Youtube
Ruski predsednik Vladimir Putin je sedel za volan nove lade, ni šlo najbolje.

Ruski predsednik Vladimir Putin je odprl nov odsek avtoceste, ki povezuje Moskvo in St. Petersburgu. To je storil za volanom nove lade aura, a je pri tem skoraj povzročil nesrečo.

Da bi se izognil belemu šotoru na svoji strani avtoceste, je Putin prižgal levi smernik in zapeljal na nasprotni vozni pas avtoceste. Tako se je vozil kakšnih 50 metrov, a je bil pred njim črn policijski avto, ob katerem je stal policist.

Putin je kmalu spremeni prvotno odločitev in zavil desno, vse s prižganim levim smernikom. Putinove reakcije očitno niso pričakovali njegovi telesni stražarji, ki so vozili za njim, a so se le izognili trčenju. Vse je minilo brez posledic.

"To je dober avto," je Putin o prvih vtisih o Ladinem vozilu povedal spletni publikaciji Life. Lada aura temelji na modelu lada vesta. To naj bi bila premijska lada s podaljšano kabino, ki obljublja več prostora, njena notranjost pa je izdelana iz pravega ruskega usnja. Avto je opremljen z 1,8-litrskim motorjem z zmogljivostjo 122 konjskih moči in avtomatskim menjalnikom.

To je bil prvi Putinov javni nastop po poskusu atentata na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Jernej65 18:09 18.julij 2024.

    1.8 motor in samo 120 konjev, sedaj že bistveno več zmorejo tricelinderski 1.2 klopotci. Pozabil je povedati, da je poraba 10 litrov+. Kitajci se pa hihitajo, kako ruski diktator hvali njihovo 30 let staro tehnologijo.

  • Kmodri_ 18:08 18.julij 2024.

    Je to ruski dementnež? Samo vprašam...

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:57 18.julij 2024.

    Definitivno! V tej tendeciozno naravnani zgodbi (ki je sploh ni) pa je edino pravo vprašanje zakaj se, tako rekoč pri novem vozilu, vključen levi smerokaz avtomatsko ne izklopi ko putankovič zavije desno!? Drugo dejstvo, ki negira takšno poročanje pa je, ...prikaži več da v niti v enem momentu dogajanja ni obstajala nevarnost, da pride do nesreče, saj se vse dogajalo prvič, pri dokaj nizki hitrosti in v reakcijskem času in drugič, jasno se razloči, da voznik zadaj čaka, da vozilo pred njim zavije na desni pas.