Avto
25 ogledov

Vizjak provociral policiste s kaznimi

policist Boštjan Tacol
Če ste se zadnji mesec in pol razvadili in se zaradi stavke policistov niste bali kazni za prekrške, le hitro spremenite svoje vedenje za volanom. Policisti znova delajo na polno, minister Vizjak pa v šali upa na hitro povračilo izgubljenih proračunskih milijonov z naslova pobranih kazni.

S podpisom sporazuma med vladno stranjo in policijskima sindikatoma se je končala stavka policistov, ki je trajala vse od 18. aprila. Policisti so poleg referendumske grožnje na vlado pritiskali tudi tako, da voznikom niso pisali kazni za prometne prekrške, s tem pa je bil državni proračun oškodovan za zajeten delež evrov. Po naših podatkih so v času stavke kaznovali kar okoli 90 odstotkov manj voznikov kot v primerljivem obdobju lani.

Dobili 6,5 milijona več

V sredo pa so minister za delo Andrej Vizjak in oba reprezentativna sindikata policistov podpisali sporazum, po katerem bodo policisti za ureditev starih zamer in izboljšanje gmotnega stanja prejeli letos dva, prihodnje leto pa okoli 4,5 milijona dodatnih evrov.

"Policisti bodo to prinesli not' v koliko mesecih?" je bilo provokativno vprašanje Vizjaka policistom ob podpisu sporazuma. Sindikalisti sicer na vprašanje niso trznili, je pa dejstvo, da je država z naslova prometnih kazni zadnja leta dobivala okoli 30 milijonov evrov. Odgovor je tako, da bodo za pokritje izboljšanja stanja zadostovali manj kot trije meseci policijskega dela.

Komentarjev 25
  • Skippy 23:35 05.junij 2012.

    Eni tako lažete s tem, da vozite po pravilih, da je kar hudo. Kot da res bremzate na vse tiste omejitve za križišča med njivami, ko ni nikogar ... pa ja.

  • privat 18:54 02.junij 2012.

    50 € v vozniško in gremooooooooo...res je kriza!!

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 09:37 02.junij 2012.

    Ampak radar detektor je res samo radar detektor, ne detektira pa laserskih merilcev hitrosti.