Avto
265 ogledov

Volkswagen in Microsoft v skupni razvoj avtov

Volkswagen in Microsoft Volkswagen
Velikana združila moči pri tehnologiji prihodnosti.

Nemška avtomobilska skupina Volkswagen in ameriški tehnološki velikan Microsoft sta danes napovedala partnerstvo pri razvoju sistemov za avtonomno vožnjo. S tem bosta nadgradila leta 2018 začeto sodelovanje na področju novih tehnologij za vozila, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Podrobnosti sodelovanja v družbah niso razkrili. Poudarili so le, da gre za naslednji korak v njihovem strateškem partnerstvu, poroča STA.

Volkswagen in Microsoft sta namreč leta 2018 začela sodelovati pri razvoju platforme v oblaku za povezana vozila. Avtomobilski proizvajalci namreč v prihodnje načrtujejo izdelavo vozil, ki bodo sposobna medsebojne komunikacije, kar naj bi med drugim znatno izboljšalo prometno varnost.

Tovrstna tehnologija vse bolj postaja standard v avtomobilizmu, še posebej s prehodom na električna vozila. Volkswagen je že pred časom napovedal, da namerava na tem področju do leta 2025 investirati 27 milijard evrov.

Podobno partnerstvo je z Microsoftom nedavno sklenil tudi ameriški avtomobilski proizvajalec General Motors, njegov francoski tekmec Renault pa se je odločil za sodelovanje z Googlom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.