Avto
789 ogledov

Vozniki, pozor, to je smrtno nevarno početje na avtocesti

avtocesta Šentilj Profimedia
V poletnih mesecih je na avtocestah več prometa in posledično se lahko zgodi tudi več okvar vozil. Na Dars opozarjajo na napako veliko voznikov, ki je lahko smrtno nevarna.

V poletnih mesecih je na avtocestah več prometa in posledično se lahko zgodi tudi več okvar vozil. Na Darsu zato voznike opozarjajo, da je ustavljanje na odstavnem pasu avtoceste lahko smrtno nevarno in da je dovoljeno le v nujnih primerih. Veliko hudih nesreč se namreč zgodi ravno na tem delu avtoceste, so sporočili z Darsa.

Na Darsu vse voznike pozivajo, naj bodo med vožnjo pozorni tudi na dogajanja na odstavnih pasovih. Če se pokvari vozilo, je najpomembnejša varnost voznika in sopotnikov, poudarjajo.

Vožnja avtocesta | Avtor: Profimedia Profimedia

Voznikom svetujejo, da upoštevajo nekaj preprostih korakov. Prižgejo naj varnostne utripalke in si nadenejo odsevne jopiče. Pred izstopom iz vozila naj se prepričajo, da je to varno, in so ves čas pozorni na promet. Čim prej naj se umaknejo za varnostno ograjo in počakajo na prihod intervencijskih služb.

Hkrati voznike pozivajo, naj bodo pozorni, da za ograjo ni strmega pobočja ali prepada. Svetujejo jim, da v najkrajšem možnem času pokličejo prometnoinformacijski center na številko 1970.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.