Avto
4225 ogledov

Vpogled v peugeot i-cocpit nove generacije in revolucionaren volan-peugeot-i-cockpit-koncept

Avtomobilski salon v Parizu 2024
1/13
Gregor Prebil
Peugeot je na domačem avtomobilskem salonu v Parizu poleg najnovejše modelne palete vozil, vključno s povsem električnim e-408, pokazal tudi konceptno vozilo inception, ki razkriva zadnje inovacije znamke vključno z novo ureditvijo notranjosti in revolucionarnim volanom hypersquare.

Peugeot je na svojem razstavnem prostoru na avtomobilskem salonu v Parizu predstavil celotno električno ponudbo, svetovno premiero pa je imel popolnoma novi E-408.

Peugeot inception koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Peugeot ima zdaj že trinajst popolnoma električnih modelov (med temi je devet osebnih vozil in tri lahka gospodarska vozila). V osrčju razstavnega salona, pa je Peugeot predstavil konceptno vozilo inception z dvema pomembnima tehnološkima inovacijama za povečanje čustev in užitkov v vožnji, revolucionarni volan hypersquare in voznikovo mesto i-cockpit nove generacije. 

Konceptno vozilo zaradi konstrukcijske platforme STLA BEV-by-design na novo opredeljuje notranji prostor, saj ponuja ravno dno in izjemno udobne sedeže, ki zagotavljajo pravo salonsko udobje. Inception je po pojasnilih francozov vizija prihodnosti mobilnosti, ki združuje udobje, vzdržljivost in vrhunsko tehnologijo.

Peugeot inception koncept | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Nov, revolucionaren volan 

Ponaša se z inovativnimi tehnikami za varčevanje z viri, zmanjšanje teže in zmanjšanje količine odpadkov, hkrati pa zagotavlja izjemno raven zmogljivosti. Koncept razkriva tudi vpogled v prihodnjo generacijo i-cockpita, ki z volanom hypersquare predstavlja evolucijo v ergonomiji vožnje. Pri Peugeotu pravijo, da zagotavlja futuristično, intuitivno in zabavno izkušnjo.

Peugeot Inception Concept | Avtor: Peugeot Peugeot

Volan hypersquare ponuja ergonomičen in intuitiven oprijem ter prilagodljiva stikala na dotik, podobna tistim na tabličnem računalniku. Elektronski krmilni sistem (steer-by-wire) zagotavlja natančno in odzivno upravljanje, saj odpravlja tradicionalno mehansko povezavo med volanom in kolesi. Volan hypersquare bo do leta 2026 vgrajen v serijsko vozilo, še pravijo pri Peugeotu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • DasAuto 00:31 18.oktober 2024.

    A bi lahko kak proizvajalec naredil spet normalen avto? Groza, kam gre ta razvoj...

  • GarBollo001 17:00 17.oktober 2024.

    Sanje....

  • Ogledalce 10:30 17.oktober 2024.

    futurističen kookpit z volanom. Po tem veš da so nekaj zgrešili.