Avto
1710 ogledov

VW predstavil športno različico najmanjšega križanca

Volkswagen T-roc R
1/14
Volkswagen
Kdo pravi, da križanci niso športni? Volkswagen želi prepričati s T-rocom R z dvolitrskim TSI turbobencinskim motorjem z 221 kilovatov moči (300 KM) in 400 Nm navora, štirikolesnim pogonom in DSG menjalnikom.

Konec leta 2017 je Volkswagen svojo ponudbo razširil s povsem na novo razvitim križancem kompaktnega razreda, modelom T-Roc. Od takrat pa do danes je bilo po vsem svetu prodanih že okrog 200.000 primerkov tega modela.

Volkswagen T-roc R | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen T-Roc Veliko jih boste videli Avto Volkswagen T-roc želi na vrh

Novi T-Roc R zdaj še dodatno razširja široko ponudbo kompaktnega križanca. Gre za izrazito športno različico s poudarkom na zmogljivosti. Zasnovali in testirali so ga v podjetju Volkswagen R, med drugim so ga preizkusili tudi na legendarnem Nürburgringu. K razvoju vozila sta s svojim strokovnim znanjem zelo veliko prispevala poklicni voznik, svetovni prvak v kategoriji WRX Petter Solberg in Volkswagnov tovarniški voznik Benjamin Leuchter.

Volkswagen T-roc R | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen T-Roc Avto Volkswagen predstavil drzen načrt

Volkswagen bo svojo športni križanec razkril v Ženevi. Znani pa so tudi nekateri tehnični podatki. Pospešek od 0 do 100 km/h je 4,9 sekunde, največja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h. T-Roc R ima v paketu 19-palčna Pretoria aluminijasta platišča, pnevmatike 235/40 R19, aerodinamični paket (spremenjen prednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, zadnji difuzor, zadnji strešni spojler), prednjo masko z R logotipom, športno vzmetenje, novi izpušni sistem s štirimi izpušnimi cevmi, zmogljivejše zavore in športno opremljeno potovalno kabini (športni sedeži, multifunkcijsko volna oblečen v usnje z zravnanim spodnjim delom, pedala iz nerjavečega jekla ...). 

Volkswagen T-roc R | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen t-cross Avto Volkswagen razkril svoj najcenejši SUV, ki kmalu prihaja v Slovenijo

Volkswagen T-roc R | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Na ceste prihaja to jesen, neuradno pa naj bi bila cena zanj v Nemčiji okoli 43 tisoč evrov.

Prenovljeni VW passat Avto Volkswagen predstavil prenovljenega in naprednejšega passata
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.