Avto
6962 ogledov

Začetnik SUV trenda po prenovi kmalu pri nas

Nissan qashqai
1/8
Nissan
Nissan je objavil začetek proizvodnje prenovljenega qashqaija. Spremembe so oblikovne in tehnične.

Nissan qashqai velja za enega od začetnikov trenda športnih terencev. V tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji se je proizvodnja osvežene različice. Kot so sporočili iz Nissana se bodo prva vozila na evropskem trgu pojavila v naslednjih mesecih.

Na Žurnal24 bomo prenovljeni nissan qashqai preizkusili na začetku junija na mednarodni predstavitvi. Kmalu torej tudi prvi vtisi o novostih, ki jih prinaša.

Prvi Nissan qashqai je s proizvodne linije v Sunderlandu zapeljal pred 18 leti in povzročil pretres v avtomobilskem svetu. Danes, leta 2024, pa je najhitreje prodajani avtomobil v zgodovini britanske avtomobilske industrije z več kot štirimi milijoni kupcev v več kot 100 državah doživel novo preobrazbo z drznim dizajnom in pomembnimi tehnološkimi posodobitvami.

Osveženi model prihaja v času, ko Nissan v Sunderlandu še naprej razvija svojo vizijo EV36Zero – načrt za prihodnost proizvodnje avtomobilov, ki združuje proizvodnjo električnih vozil in baterij iz obnovljivih virov energije.

Nissan EV36Zero je načrt podjetja za prihodnost avtomobilske industrije, ki združuje proizvodnjo električnih vozil in baterij iz obnovljivih virov energije ter sledi cilju vožnje in proizvodnje brez emisij. Model EV36Zero bo v okviru novega Nissanovega globalnega poslovnega načrta The Arc postal primer tovarne prihodnosti v celotnem Nissanovem proizvodnem odtisu na svetovni ravni.  S projektom EV36Zero je tovarna v Sunderlandu tudi v središču Nissanovih prizadevanj za trajnostno prihodnost. V Sunderlandu bo v prihodnosti potrjeno potekala proizvodnja popolnoma električnih različic modelov qashqai, juke in leaf v okviru izvajanja načrta za 100-odstotno elektrifikacijo ponudbe Nissanovih osebnih vozil v Evropi do leta 2030. Temelji pa tudi na viziji Ambition 2030, da postane Nissan resnično trajnostno podjetje, ki bo pripomoglo k čistejšemu, varnejšemu in bolj vključujočemu svetu.

Tovarna v Sunderlandu je bila nadgrajena, da je omogočila proizvodnjo prenovljenega modela, in sicer so bile izvedene naložbe v infrastrukturo za nove plošče, odbijače, barve karoserije, notranje elemente, materiale in obloge. Posodobljena tehnologija qashaija je zdaj vključena tudi v proizvodni proces, vključno s posodobljenimi naprednimi sistemi za pomoč pri vožnji in vgrajenimi storitvami Google v multimedijskem sistemu NissanConnect.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri_ 21:01 28.maj 2024.

    Imamo toliko gospodinjstev, ki bo za njih preplačala omrežnino!

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:38 28.maj 2024.

    Prihaja sezona,ali imamo 100 000 polnilnic za vse turiste?