Avto
2423 ogledov

Žalostna novica iz Peugeota

Peugeot
Ljubitelji nabritih levčkov so z žalostjo sprejeli novico o smrti očeta legendarne male "Peugeotove rakete".
Peugeot 208 XY Zakaj GTi, ... Avto Zakaj GTi, če je pa tu XY

Znamka Peugeot je z veliko žalostjo sprejela novico o smrti Gérarda Welterja, kreatorja za Peugeot kultnega modela peugeot 205 in njegovih športnih različic, peugeota 205 T16 in peugeota 205 GTi. Star je bil 75 let. 

Gérard Welter | Avtor: Peugeot Peugeot

Nekdanji direktor oblikovalskega oddelka Peugeot Design Gérard Welter ni bil samo "oblikovalec", temveč je bil tudi pooblaščeni direktor ekipe Le Mans, njegova strast pa je Peugeotu prinesla tudi številne dirkaške uspehe.

Peugeot 308 GTi Avto V čem je peugeot 308 GTi boljši od VW golfa GTI?

Pri komaj 18. letih se je kot genialen samouk in strasten ljubitelj moto športa pridružil znamki Peugeot ter si pri njej zgradil vzorno kariero. Bil je kreator modela peugeot 205 in njegovih športnih različic, legendarnega peugeota 205 T16 in peugeota 205 GTi, ter med letoma 1998 in 2007 zasedal mesto direktorja oblikovalskega studia znamke Peugeot. Leta 2007 se je upokojil.

Peugeot 308 GTI TEST Avto Peugeot 308 GTi z manjšim motorjem hitrejši kot golf GTI

Kot pobudnik številnih konceptnih avtomobilov, ki so pripomogla k uveljavitvi podobe blagovne znamke, kot so Proxima, Oxia, Asphalte, Touareg, RC Pique in RC Carreau, Féline, 907 ter številni drugi, bo za zmeraj ostal zapisan kot legendarna osebnost znamke z zaščitnim znakom leva, so ob njegovi smrti zapisali pri Peugeotu.

Peugeot 308 GTi NAJZMOGLJIVEJŠI PEUGEOT Avto Peugeot 308 GTi, z njim bi se lahko vsak dan vozil v službo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.