Avto
4893 ogledov

Zaradi izpraznjenega akumulatorja otrok skoraj umrl

Tesla Y Tesla
V ZDA je majhen otrok ostal zaprt v pregreti tesli model Y zaradi izpraznjenega akumulatorja, ki napaja mehanizem za odpiranje vrat. Življenje so mu rešili šele gasilci, ki so razbili steklo.

Do incidenta je prišlo v Scottsdaleu v Arizoni, kjer so temperature ves dan segale čez 38 stopinj Celzija.

Voznica avtomobil Renee Sanchez in njena 20-mesečna vnukinja sta bili namenjeni na obisk živalskega vrta v Phoenixu. Voznica je, potem ko je vnukinjo namestila v otroški sedež, zaprla njena vrata. Ko je hotela odpeti vrata pri vozniškem sedežu, je zgrožena ugotovila, da jih ne more odpreti. Sanchezova je za portal On Your Side povedala, da je poskusila prav vse, da bi lahko vstopila v avto, vendar ji to nikakor ni uspelo.

Otrok v avtu | Avtor: Profimedia Profimedia

Končno je poklicala gasilce, ki so prišli in ji povedali, da v te avtomobile ne morejo vstopiti. Ko jim je odgovorila, da je ne zanima, če morajo avtomobil, v katerem je vročina vztrajno naraščala, prežagati na pol, le da rešijo njeno vnukinjo, so s sekiro razbili steklo. Potem je gasilec skozi okno vstopil v avto in rešil deklico.

Sanchezova pravi, da bi znamka Tesla Motors morala gasilce in druge intervencijske službe bolje obveščati, kako naj ravnajo v takšnih primerih, saj niso vedeli, kako odpreti avtomobil.

Tesla 3 | Avtor: Anže Petkovšek Tesla model 3 Anže Petkovšek

V primeru, da se izprazni baterija, ki napaja elektroniko, se lahko vrata na tesli odpre s pomočjo skrite kljuke na notranji strani voznikovih vrat. Vendar mora biti zato nekdo v avtomobilu, v tem primeru pa si Sanchezova ni mogla pomagati, saj je bila zunaj, njena vnukinja pa je bila v notranjosti pripeta na otroški sedež.

Sanchezova dodaja, da je bila oboževalka znamke Tesla Motors, vendar pa je ta dogodek močno omajal njeno zaupanje vanjo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • peter4 19:12 28.junij 2024.

    Nesposobne voznike/-ce, ki pozabijo tankat najdeš v vseh znamkah vozil. Koliko ljudi ne ve da imajo sodobni avti pod pokrovčkom skrito ključavnico za ročno odklepanje? Pa mehanski ključ skrit v vogalu kartice za keyless. Če crkne akumulator ravno tako ne ...prikaži veče prideš drugače not kot s ključem. Torej se lahko potem enako zgodi pri vozilih na dinozavre. Saj zadnjič je bil primer ko je voznik klical asistenco, za zamenjavo počene pnevmatike. Pa ni bil invalid. Pač ni nikoli slišal za kit za popravilo.

  • h4ck3r 08:48 28.junij 2024.

    Šele ob tem dogodku se je omajalo zaupanje v Teslo? Kakšno teslo res. Včeraj gledam model S pred seboj na semaforju, nov...oprostite ampak, da dam 100k € + za en avto, pričakujem, da bodo vse linije poravnane, da bo barva ...prikaži veča in lak "ravna", ampak to kar oni spravijo skupaj...o joj, iz avta vidim zamik npr. pri zadnjih lučeh, samo na eni strani, itd....očitno so gledali posnetek kako se je sestavljalo vse skupaj v Zastavi.

  • sam1 08:23 28.junij 2024.

    Poglejte še enkrat,če se je to res zgodilo E-igrački,da ni bil slučajno avto na fosilno gorivo....