Slovenija
21 ogledov

Dokapitalizacija Alpetourja

Alpetour bo osnovni kapital povečal z izdajo novih delnic za stvarne ali denarne Žurnal24 main
Uprava Alpetourja je bila pooblaščena, da v roku petih let z izdajo novih delnic poveča osnovni kapital s sedanjih 3,22 milijona evrov za največ 1,61 milijona evrov.

Delničarji družbe Alpetour so na skupščini, na kateri je bilo prisotnega 86,39 odstotka kapitala, s spremembo statuta pooblastili upravo, da v roku petih let z izdajo novih delnic poveča osnovni kapital s sedanjih dobrih 3,22 milijona evrov za največ 1,61 milijona evrov. S tem bo osnovni kapital znašal največ 4,83 milijona evrov. Alpetour bo osnovni kapital povečal z izdajo novih delnic za stvarne ali denarne vložke, za izdajo novih delnic pa mora dati soglasje nadzorni svet. Skupščina je tudi sklenila, da lahko uprava družbe s soglasjem nadzornega sveta dosedanjim delničarjem v celoti izključi prednostno pravico do novih delnic.

Skupščina je s spremembo statuta tudi povečala število članov nadzornega sveta s štirih na pet. Za novega člana nadzornega sveta je imenovala Žarka Ždraliča, katerega mandat je pričel teči z dnem imenovanja na skupščini, iztekel pa se bo 4. julija 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.