Slovenija
10 ogledov

Konec za male delničarje

nkbm BOBO Žurnal24 main
Mali delničarji (fizične in pravne osebe, ki niso dobro poučeni vlagatelji) so lahko do 16. ure izrazili interes za nakup delnic Nove Kreditne banke Maribor (NKBM).

Na 104 vpisnih mestih po Sloveniji se je končalo vpisovanje interesa za nakup delnic Nove Kreditne banke Maribor (NKBM), ki so jih lahko oddali mali vlagatelji. Kot so povedali v NKBM, je bilo zanimanje za delnice tudi danes precejšnje. Vendar so se na to dobro pripravili in dodatno okrepili svoje ekipe, so zagotovili.

Mali delničarji (fizične in pravne osebe, ki niso dobro poučeni vlagatelji) so lahko interes za nakup delnic NKBM izrazili od 19. novembra do danes. To so lahko storili v 66 enotah NKBM, 32 enotah Poštne banke Slovenije in šestih enotah Nove Ljubljanske banke. V vseh je bil obisk danes precejšen, so povedali v bankah.

Dobro poučeni institucionalni vlagatelji bodo interes za nakup delnic NKBM lahko izrazili še do 29. novembra. Končna cena za delnico, ki bo med 20,5 in 27 evri, bo določena 30. novembra. Oblikovala se bo na podlagi izkazanega interesa ob koncu obeh vpisnih obdobij, potrdila pa jo bo vlada. Na podlagi izkazanega interesa se bo nato določilo tudi, kdo in koliko delnic NKBM bo lahko dejansko kupil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.