Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Krvavi rop sredi Zagreba

V krvavem ropu v Zagrebu je prišlo do strelskega obračuna med varnostniki in rop Žurnal24 main
V Zagrebu so bili priča krvavemu ropu. Med poskusom oboroženega ropa v trgovskem središču Getro so varnostniki enega roparja ustrelili, enega pa ranili.

Rop se je zgodil pred osmo uro zjutraj, ko so trije oboroženi roparji poskušali oropati trgovsko središče Getro v zagrebškem predelu Sesvete. Do streljanja je prišlo po tem, ko so posredovali varnostniki in streljali na roparje. Pri tem so enega ubili, enega ranili, tretji pa je pobegnil z osebnim avtomobilom opel omega srebrnosive barve z registrsko tablico z oznako ZG 6522 DD.

Zaprte vse vpadnice v mesto

Zaradi pobega enega od roparjev so vse vpadnice v hrvaško prestolnico zaprte. © 24sata.hr

 
Zaradi pobega enega od roparjev je policija takoj zaprla vse glavne vpadnice v mesto, zaradi česar že poročajo o številnih prometnih zastojih. Sicer pa so se takoj po dogodku v javnosti že začela ugibanja, da naj bi varnostnik enega od roparjev, medtem ko je ranjen ležal na tleh, ustrelil v glavo. To pa je že zanikal lastnik varnostne družbe Sokol Zlatko Marić . Dejal je, da ni šlo za usmrtitev, temveč za samoobrambo, saj naj bi bili po njegovih ocenah roparji opremljeni z avtomatskimi puškami uzi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.