Šport > Košarka
8 ogledov

Boston zmaguje, od naših Nachbar in Udrih

Richard Jefferson (New Jersey) skuša prodreti mimo Dwighta Howarda (Orlando). Žurnal24 main
V noči iz petka na soboto sta v dvoranah košarkarske lige NBA na parket stopila Boštjan Nachbar in Beno Udrih. Boston še naprej zmaguje, Rašo Nesterović poškodovan.
 

Liga NBA

Toronto : Indiana 110:101
Cleveland : Utah 99:94
Boston : Miami 92:91
Memphis : New Orleans 118:120
San Antonio : Houston 90:84
LA Lakers : San Antonio 103:91
Philadelphia : Portland 92:88
New Jersey : Orlando 70:95
Atlanta : Seattle 123:126
Minnesota : Washington 89:105
Sacramento : New York 123:118
Golden State : LA Clippers 122:105

Slovenski kapetan Radoslav Nesterović zaradi težav s poškodbo gležnja ni mogel pomagati svojemu Torontu, ki je tudi brez njega doma premagal Indiano. Strelsko se je pri kanadski ekipi najbolj izkazal Chris Bosh, ki je dosegel 22 točk, ob tem pa je zadel kar 46 od zadnjih 49 prostih metov. Toronto se je s to zmago prebil na drugo mesto atlantske skupine, v kateri zanesljivo vodi Boston, edina ekipa NBA s stoodstotnim izkupičkom. Kelti so se doma dodobra namučili z Miamijem in so v zadnji četrtini zapravili prednost 15. točk, kar je 25 sekund pred koncem z zmagovitim košem popravil Paul Pierce. Boston, za katerega je Kevin Garnett dosegel 26 točk in jim dodal še 11 skokov, uživa v najboljšem začetku sezone po 1972/73, ko so zeleni dosegli deset uvodnih zmag.

Drugo mesto za Kelti je Torontu prepustil New Jersey našega Boštjana Nachbarja. Ta skupaj s soigralci ni našel recepta za Orlandovega Dwighta Howarda, ki je postal najmlajši igralec, ki je presegel mejo 3000 skokov, s čimer je s prestola izrinil legendarnega Shaquillea O'Neala, ki je NBA kariero prav tako začel pri Čarovniji. Mrežicam ni pomagal niti 89. trojni dvojček Jasona Kidda v karieri. Nachbar je bil s 13 točkami v nekaj več kot 34 minutah tretji strelec ekipe.

V Los Angelesu so Jezerniki v zadnjih osmih minutah vzeli stvari v svoje roke in dosegli peto zmago. Tokrat so Kobe Bryant in soigralci premagali Detorit, ki je leta 2004 prekinil dinastijo Bryanta in Shaqua O'Neala. Saša Vujačič tokrat ni dobil priložnosti za igro. Bolje gre Benu Udrihu, ki je k zmagi Sacramenta nad New Yorkom prispeval deset točk.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.