Šport
8 ogledov

Cimos edini do evropske zmage

Levokrilni igralec Uroš Rapotec je Slovanu dal šest golov. (Foto: RK Cimos) RK Cimos
Rokometaši koprskega Cimosa so v prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF na domačem igrišču premagali portugalsko ABC Brago s 34:25 (16:14). Povratna tekma bo v nedeljo, 25. novembra.
Koprski rokometaši so z odliko opravili prvo nalogo, izdatno prednost devetih golov pa so si priigrali v drugem polčasu, medtem ko so se gosti s Pirenejskega polotoka v prvih tridesetih minutah povsem enakovredno kosali z gostitelji z Obale. Uvod je pripadel Koprčanom, ki so si priigrali vodstvo s 3:0, tri gole prednosti pa so - z manjšimi nihanji v igri - držali skozi celoten prvi polčas. V drugem polčasu je namesto nerazpoloženega Enida Tahirovića med vratnice stopil povratnik Jure Vran in s 14 obrambami svojim soigralcem odprl pot do hitrih nasprotnih napadov.

Domača prednost je vseskozi naraščala, zato je portugalska klop v 48. minuti zahtevala minuto odmora pri zaostanku sedmih golov (20:27). V 57. minuti so gostitelji dovolili, da so se gostje približali na pet golov (30:25), končnica pa je bila domena varovancev nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Tominca. V zaključnih minutah je v polnem sijaju zablestel Damir Doborac, ki je prispeval odločilne gole za zmago z devetimi goli prednosti, ki na stežaj odpira vrata za napredovanje v naslednji krog evropskega pokala EHF.

Na evropski sceni pa sta nastopila še dva slovenska predstavnika, in sicer Gold Club ter Gorenje. Oba sta zabeležila poraz.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.