Šport
8 ogledov

Jeseničani klonili proti Celovcu

Člani navijaške skupine Ultras red so si želeli pretep z Green Dragonsi. Žurnal24 main
V sklopu 2. kola 2. dela lige EBEL so hokejisti Acroni Jesenic v Podmežakli z rezultatom 1:2 klonili proti KAC-u. Brata Rodman, člana Dunaja, sta zadela na srečanju proti Beljaku.
 

Liga EBEL, 2. kolo 2. dela

A. Jesenice : KAC Celovec 1:2
Salzburg : Linz 1:4
Dunaj : Beljak 4:3

Karavanški derbi med hokejisti Acroni Jesenic in ekipo KAC Celovec se je za moštvi začel s povsem različnima izhodiščema. Železarji so v nedeljo slavili v Beljaku, KAC pa je doma visoko izgubil proti Salzburgu, zato je bila nervoza gostujočega trenerja Mannyja Viveirosa povsem razumljiva, v vrata pa je postavil drugega vratarja Hannesa Enzenhoferja . Tudi domači trener Kim Collins ni bil brez skrbi, kajti na razpolago je imel le pet branilcev. Poškodovanima Svetetu in Varlu ter bolnemu Dervariču se je na "bolniški" priključil še Sotlar , tako da pravega počitka za branilce ni bilo.

Uvodna tretjina je bila živahna, nekaj več priložnosti so imeli domači, a tokrat niso bili tako strelsko razpoloženi, kot pred dvema dnevoma v Beljaku, veliko pozornosti pa so namenjali tudi previdni igri v obrambi, kateri je vnovič odlično poveljeval Robert Kristan , ki pa je imel nekoliko manj dela kot na drugi strani Enzenhofer . Prav visokega rezultata pa že pred samo tekmo nismo pričakovali, kajti vsi letošnji obračuni so se končali z nizkimi izidi. V drugi tretjini so imeli Jeseničani še naprej pobudo, žal pa so se zadetka veselili gostje, ki so povedli po strelu Warena Norrisa . A železarji niso obupali, zadetek je visel v zraku, toda Enzenhofer se ni dal. Dvanajst sekund pred koncem druge tretjine je Norris z rezilom palice "zabodel" Uroša Vidmarja, za kar ga je glavni sodnik upravičeno poslal pod prho.

Dunaju sta k zmagi nad Beljakom pomagala tudi brata Rodman. © SPS

 
Zadnji del se je za Gorenjce začel sanjsko. Švedska naveza Matthiasson - Strömberg je udarila že v 44. sekundi. Markus je lepo podal Connyju izza vrat, najboljši jeseniški strelec pa je plošček iz neposredne bližine poslal pod prečko in domači so spet lažje dihali, tako kot tudi okrog tri tisoč domačih navijačev. To je bil že 16 letošnji gol Strömberga. Po izenačenju so domači močno pritisnili, toda hokejisti iz Celovca so se imenitno branili. Le tri minute pred koncem odločilne tretjine pa je Jeff Tory z modre črte presenetil pokritega jeseniškega vratarja Kristana. Domači kljub vodstvu in razmeroma kratkemu času do konca niso vrgli puške v koruzo, ob izključenem Hinzu minuto in pol pred koncem so iz igre potegnili še vratarja, a se rezultat ni spremenil. Točki sta odšli v Celovec, domači pa so kljub temu poželi aplavz navijačev, zaslužili pa bi si vsaj točko. Novo priložnost bodo imeli v petek v Linzu.

Na preostalih dveh srečanjih: Salzburg je doma z 1:4 klonil proti Linzu , Dunaj je s 4:3 premagal Beljak . Za klub iz avstrijske prestolnice sta v prvi tretjini zadela brata Rodman . Dunaj in Linz ostaja na prvih dveh mestih prvenstvene lestvice, Jeseničani pa na četrtem, a zdaj s štirimi točkami zaostanka za vodečim Dunajem.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.