Slovenija
15 ogledov

Stojanov za urednika Maga

Andrijana Starina Kosem bobo Žurnal24 main
Člani nadzornega sveta so za novega odgovornega urednika tednika Mag soglasno predlagali komentatorja časopisa Delo Vesa Stojanova.

O izbiri bodo obvestili novinarje Maga, ki bodo lahko o kandidatu podali neobvezujoče mnenje. Šele potem bo Stojanov na mestu urednika zamenjal vršilca dolžnosti Silvestra Šurlo. Na razpis se je prijavilo šest kandidatov.

Šurla je opozarjal na poskuse vplivanja predsednice in podpredsednika nadzornega sveta Dela, Andrijane Starina Kosem in Stojana Zdolška, na uredniško politiko Maga. Po lastnih besedah se je takšnim posegom uprl, takoj za tem pa so se začele težave z njegovim statusom. Po besedah Šurle sta najprej oba nadzornika pristala, da ga imenujejo na mesto odgovornega urednika, nato pa so nenadoma objavili razpis za odgovornega urednika.

Po Šurlovih navedbah so se prvi pritiski na Mag začeli septembra, ko je odstopil takratni direktor urada za varstvo konkurence Andrej Plahutnik. "Imel sem občutek, da se je Pivovarna Laško zbala za nekatere svoje projekte, zato je poskušala prek medijev vplivati na to, da bi jim pomagali uveljaviti njen interes. Postavljene so nam bile nekatere konkretne zahteve, kot denimo, naj v Magu pišemo, da pivovarna ne zlorablja svojega prevladujočega položaja na trgu," je dejal Šurla in dodal, da se je temu uprl, zaradi česar naj bi po njegovih besedah takoj naletel na težave.

Kosmova in Zdolšek sta Šurlove izjave označila za neresnične in zavajajoče. "Vse kaže, da so izrečene obtožbe del širšega načrta v totalni vojni med Janezom Janšo in Pivovarno Laško," sta še takrat zapisala nadzornika Dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.