Šport > Nogomet
11 ogledov

PSG po poteh Milana

Paris Saint Germain se po uvodni krizi počasi pobira. Žurnal24 main
PSG v Franciji je podobno kot nogometaši Milana v Italiji le dočakal prvo zmago v sezoni pred domačimi gledalci. Na Parku princev je s 3:0 klonil Lens. Rennes je v zaključku strl odpor Marseilla (3:1).
 

Francija, 20. kolo

F Monaco : Lorient 1:0
Caen : Nancy 0:0
Bordeaux : Auxerre 4:1
Le Mans : Sochaux 0:2
Lille : Metz 1:1
Lyon : Toulouse 3:2
Strasbourg : Nice 0:1
Valenciennes
: St. Etienne 2:0
PSG : Lens 3:0
Rennes : Marseille 3:1

V nedeljo je bilo na francoskih igriščih najbolj zanimivo v Parizu, kjer je gostiteljem uspelo prvič prebiti obrambo gostov v 58. minuti. Zadel je Portugalec Pedro Pauleta . Preostala zadetka je za nogometaše iz prestolnice prispeval Amara Diane , ki je bil sicer tudi podajalec pri uvodnem zadetku Paulete. Napadalec s Slonokoščene obale je na 2:0 povišal z lepo merjenim strelom v 65. minuti, zmago pa je potrdil le dve minuti kasneje, ko je bil uspešen še z glavo. Na zadnjem srečanju kola je Rennes šele v zadnjih desetih minutah strl odpor Marseilla . Za gostitelje je odločilna zadetka prispeval nekdanji francoski reprezentant Sylvain Wiltord (82. in 88. minuta).

Preobrat Lyona na srečanju s Toulousem (3:2), zmaga Bordeauxa na tekmi z Auxerrom (4:1) in slavje Sochauxa na gostovanju pri Le Mansu (2:0) pa so sicer glavne značilnosti sobotnih tekem 20. kola Ligue 1. Nogometaši Lyona so drugi del prvenstva začeli slabo, saj so že v 8. minuti dosegli avtogol. Po strelu Johana Elmanderja je nesrečno žogo v lastno mrežo preusmeril Anthony Reveillere . Šestkratni zaporedni prvaki so se nato le prebudili in izenačili v 16. minuti, ko je bil po kombinaciji s Karimom Benzemajem natančen Hatem Ben Arfa . Nato je sledilo obdobje enakovredne igre, v kateri so imeli gostitelji sicer žogo več v svoji posesti, a nasprotnikovega vratarja niso uspeli premagati vse do 55. minute, ko je bil uspešen Juninho Pernambucano . Brazilski vezist je bil natančen s prostega strela. Varovanci Alaina Perrina so vodstvo še povišali v 66. minuti, ko je Benzema zadel z roba kazenskega prostora po individualni akciji. Gostje so nato le še ublažili poraz v sodnikovem podaljšku, ko je z glavo natančno meril Fabinho . Juninhu in druščini je šel na roko tudi izid srečanja med Caenom in Nancyjem , ki se je končal z 0:0. To pomeni, da imajo nogometaši Lyona (42 točk) pred najbližjimi zasledovalci – nogometaši Nancyja – kar šest točk naskoka.


Tudi Bordeaux se je veselil zmage. © Action Images

 
Enako število točk kot Nancy, ima po zmagi nad Auxerrom tudi Bordeaux (36). Nogometaši iz mesta rdečega vina so se že v drugi minuti znašli v zaostanku, nato pa stopnjevali ritem in na koncu visoko zmagali. Za gostitelje je dvakrat zadel argentinski napadalec Fernando Cavenaghi . Omenimo tudi novo zmago presenetljivega Valenciennesa , ki je pred domačimi gledalci ugnal St. Etienne z 2:0 in na lestvici zaseda z 32 točkami četrto mesto. Pomembnih treh točk pa se veselijo tudi pri obeh predstavnikih z Azurne obale, saj sta tako Monaco kot Nice v tem kolu dosegla minimalni zmagi z 1:0. Evropski podprvaki z leta 2004 so ugnali Lorient , Nice pa Strasbourg .

Slovenski ljubitelji francoskega nogometa tokrat niso prišli na svoj račun, saj Valter Birsa in Bojan Jokič pri zmagi Sochauxa nista sodelovala. Bočni reprezentant Jokič je obsedel na klopi, napadalec Birsa pa ni bil v kadru za tekmo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.