Šport
11 ogledov

Grudičkova odlična osma

Solveig Rogstad je zmagovalka zasledovalne biatlonske preizkušnje v nemškem Ruhp Žurnal24 main
Norveška biatlonka Solveig Rogstad je zmagovalka zasledovalne preizkušnje na deset kilometrov za svetovni pokal v Ruhpoldingu. Slovenka Dijana Grudiček Ravnikar se je prvič v karieri uvrstila med najboljših deset.
 

Ruhpolding, zasledovalno 10 km (Ž)

1. S. Rogstad (NOR) 33:43,2 (0)
2. K. Wilhelm (NEM) +12,6 (2)
3. K. Mäkäräinen (FIN) +30,9 (1)
8. D. Grudiček-Ravnikar (SLO) +50,2 (2)
18. T. Gregorin (SLO) +1:54,7 (1)

Presenetljivo je z vsemi dvajsetimi zadetimi tarčami zmagala malo znana norveška biatlonka Solveig Rogstad, ki šele drugo sezono tekmuje v svetovnem pokalu. Letos je sicer nanizala že sedem uvrstitev med trideseterico. Ugnala je celo Nemko Kati Wilhelm na drugem mestu, ki si je privoščila dva obiska kazenskega kroga in tretjo Finko Kaisao Makarainen, ki je svoj najboljši rezultat dosegla prav letos na Pokljuki (2. mesto, šprint).

V fantastičnem vzdušju, pred več kot 25.000 gledalci, je s svojo prvo uvrstitvijo med deseterico najboljših razveselila Dijana Ravnikar . Najboljši letošnji nastop ji je uspel prav pred dnevi v šprinterski tekmi, kjer si je s štirinajstim mestom priborila tudi odlično izhodišče za današnjo tekmo. Tokrat je njen nastop poleg močnega teka krasilo hitro in dokaj natančno streljanje. Tarčo je zgrešila enkrat. Po zadnji strelski predstavi, ko je podrla vse tarče, je s strelišča odrinila na progo celo kot šesta. Žal sta bili Francozinji Baillyjeva in Becaertova do konca prehiteli.


Dijana Ravnikar Grudiček (skrajno desno) se je prvič v karieri uvrstila med najboljših 10. © sloski.si

 
"To je moja prva deseterica, ki sem si jo že zelo želela, nekateri pa so jo dalj časa tudi že pričakovali. Na tekmi sem bila sproščena in to je bil prav gotovo tudi ključ do mojih dobrih strelskih predstav. Vsi me sprašujejo kako sem letos trenirala in odkod tak napredek v teku. Morda tiči razlog v tem, da sem se poleti poročila," je v smehu pojasnila Ravnikarjeva.
 
Druga Slovenska predstavnica Teja Gregorin je bila 18. Naša najboljša letošnja tekmovalka še vedno ni povsem na ravni svojih najboljših letošnjih nastopov, saj je več kot teden dni prebolevala različne zdravstvene težave. Z enim zgrešenim strelom (0,0,0,1) bi sicer prav gotovo dosegla bistveno več, saj je imela s sedemnajstim mestom ugodno izhodišče: "Na progi sem kar precej trpela in tek pač ni bil tak kot ga zmorem sicer. Osemnajsto mesto je kar v redu v tem stanju, seveda pa bi si želela več. Zares upam, da je sedaj konec bolezni in se bom lahko normalno pripravila za Anterselvo."

 

Ruhpolding, zasledovalno 12,5 km (M)

1. M. Greiss (NEM) 36:23,4 (1)
2. M. Čudov (RUS) +28,2 (3)
3. E. Hegle Svendsen (NOR) +53,9 (1)

Greissu zmaga v zasledovanju
Na moški zasledovalni tekmi svetovnega pokala v biatlonu v nemškem Ruhpoldingu je v moški konkurenci zmaga pripadla domačinu Michaelu Greissu . Nemec, to je njegova druga zmaga letos in sedma v karieri, je z enim zgrešenim strelom za 28,2 sekunde premagal Rusa Maksima Čudova , ki je na strelišču zgrešil trikrat. Tretje mesto je s prav tako enim zgrešenim strelom zasedel Norvežan Emil Hegle Svendsen , zaostal je 53,9 sekunde. Tekma je minila brez slovenske udeležbe, saj se v petek nikomur ni uspelo uvrstiti na tekmo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.