Magazin
30 ogledov

Obvarujte svojega moškega pred flirtanjem

Bodite oprezne, če vašega dragega v službi obkrožajo privlačne sodelavke. Žurnal24 main
Če bo vaš partner deležen flirtanja zapeljivih žensk, bo o vas imel slabše mnenje, kaže raziskava.

Raziskovalci so prepričani, da bodo njihove ugotovitve razložile vedenje moških v družbi privlačnih žensk in posledično neverjetno visok odstotek ločitev.

V raziskavi je sodelovalo 87 moških in 63 žensk. Polovici obeh spolov so pokazali fotografije privlačnih manekenk in manekenov v spodnjem perilu, polovici pa umetniške fotografije. Nato so vse vprašali, naj ocenijo svoje življenjske partnerje v več kategorijah, med drugim tudi po fizični privlačnosti in inteligenci. Moški, ki so si ogledovali manekenke, so svoje izbranke ocenili nižje kot moški, ki so gledali umetniške slike. Vse ženske so svoje partnerje ocenile podobno, ocene se tako niso znižale.

V drugem delu raziskave so moški gledali videoposnetek, na katerem ženskam zastavljajo aktualna politična in družbena vprašanja. Nekaterim ženskam so naročili, naj se med snemanjem spogledujejo s kamero in si zvijajo lase. Po ogledu videa so moški ocenili privlačnost posameznih igralk. Tiste, ki so flirtale, so dobile višjo oceno.

Profesor in raziskovalec na univerzi v Lethbridgeu Martin Lalumiere je pojasnil, da je prišla omenjena raziskava do pomembnih sklepov glede razumevanja medsebojnih odnosov, obenem pa poskuša pomagati posameznikom, da bi imeli glede intimnih zvez bolj realistična pričakovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.