Šport > Moto športi
29 ogledov

Tri leta ali pa nič

Fernando Alonso Žurnal24 main
Moštva v formuli ena še zdaleč ne počivajo, čeprav je do nove sezone še daleč. Precej aktivni so predvsem pri moštvu Renault, ki so se podali v lov za novima voznikoma za naslednjo sezono.

Lastnik moštva Renault Flavio Briatore je potrdil, da se s Fernandom Alonsom dogovarjajo, da bi se Španec po enoletni avanturi spet vrnil v njihovo moštvo. "Da se Alonso vrne je 60 odstotkov možnosti. V naslednjih dneh se bomo z njim še pogovorili. Vendar, če se hoče vrniti, mora biti Alonso, ki ga poznamo iz let 2005 in 2006,“ je povedal Briatore in namignil, da bodo vprihodnji sezoni po vsej verjetnosti zamenjali oba voznika, tako Finca Heikkija Kovalainena kot Italijana Giancarla Fisichello. "Kovalainen je bil odličen še posebej ob koncu sezone, v začetku pa naš avto ni bil konkurenčen. Bomo še videli, kako se bomo odločili,“ je bil nekoliko skrivnosten Briatore.

Seveda se je oglasil tudi Giancarlo Fisichella, ki je dejal, da zaenkrat ne ve še nič novega: "Želim si ostati v formuli 1, zato se še iščem, če bi se našlo kakšno prosto mesto. Vidim kar nekaj možnosti, čeprav nisem še z nobenim nič podpisal. Tudi z Briatorejem še nisem govoril, tako da uradno ni še nič novega."

Po poročanju španskega časopisa Marca, naj bi si pri Renaultu želeli, da se Alonso spet vrne, vendar samo pod določenimi pogoji. Želijo si ga samo pod pogojem, da podpiše vsaj triletno pogodbo. Francozom seveda ni všeč ideja, da bi bil Alonso pri njih zgolj eno sezono, potem pa bi jih spet zapustil in se preselil k ali k Farrariju ali Red Bullu, kjer naj bi se v prihodnji sezoni izpraznila mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.