Slovenija
24 ogledov

Mlade internet vabi bolj kot fotelj

Žurnal24 main
Mladi Evropejci televizijo zapostavljajo na račun interneta. Največ časa pred računalniškimi zasloni preždijo mladi Italijani.

Raziskava, ki jo je v 10 evropskih državah izvedlo evropsko interaktivno oglaševalsko združenje (European Interactivee Advertising Association - EIAA), je pokazala, da 82 odstotkov mladostnikov v skupini med 16 in 24 let internet uporablja med pet do sedem dni na teden. Televizijo jih tako pogosto gleda le 77 odstotkov. 48 odstotkov vprašanih pravi, da jih zaradi interneta televizije ne spremljajo več tako pogosto. V povprečju so anketirani na internetu prebili 11,9 ure na teden. Italijani na internetu "visijo" 13,6 ure na teden, najmanj med desetimi državami pa Nizozemci - 9,8 ur na teden.

V raziskavo so bile vključene Belgija, Velika Britanija, Danska, Francija, Nemčija, Italija, Nizozemska, Norveška, Španija in Švedska.

Tudi Slovenci manj na fotelju
Čeprav Slovenija ni bila vključena v navedeno raziskavo, pa podatki ločenih raziskav za Slovenijo prav tako kažejo trend padanja gledanja televizije na račun interneta. V delovnem tednu Slovenci v povprečju 39 odstotkov medijskega časa namenjajo internetnim vsebinam, kot so brskanje po spletnih straneh, prebiranje e-pošte in gledanje videonovic, ob koncih tedna pa se ta delež nekoliko zmanjša na račun gledanja televizije in znaša v povprečju 37 odstotkov časa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.