Šport
8 ogledov

Sampras se ne bo vrnil na igrišča

Pete Sampras je v svoji izjemni karieri osvojil kar 14 turnirjev za grand slam. Žurnal24 main
Pete Sampras je na ekshibicijski tekmi z Rogerjem Federerjem dokazal, da je še vedno v dobri formi, kljub temu pa je njegovo slovo od tenisa dokončno.

Nekdanji ameriški teniški igralec Pete Sampras, ki je v torek v Seulu v ekshibicijskem dvoboju nekdanje in sedanje številke ena moškega tenisa v dobri uri izgubil s Švicarjem Rogerjem Federerjem, je izključil možnost vrnitve na teniška igrišča. "Odgovor je ne. Čisto preprosto," je pred drugo postajo v Kuala Lumpurju na vprašanja o morebitni vrnitvi dejal Sampras.

Sampras je po prvem dvoboju ocenil, da lahko še vedno dobro servira, a priznal, da nova generacija igralcev goji precej bolj fizično igro. "Še vedno lahko naredim dober servis in pošljem žogico, kamor hočem. Toda vse manj igralcev zares servira, temveč le udarijo po žogi z vso močjo," je nova razmerja moči opisal 36-letni Sampras.

Federer je v prvem od treh ekshibicijskih obračunov v Seulu premagal Samprasa s 6:4 in 6:3. V Maleziji bosta v četrtek odigrala drugi dvoboj ob proslavi 50-letnice neodvisnosti države. Prireditelji so brez težav razprodali vseh 12.000 vstopnic. Kratka turneja se bo končala v soboto vMacau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.