Šport
9 ogledov

Anžetov gol za podaljšek

Alexander Frolov, Patrick O'Sullivan in Anze Kopitar se veselijo gola slednjega. Žurnal24 main
Anže Kopitar je v soboto zvečer proti Chicagu zabil gol in podal za dva zadetka, a so njegovi LA Kingsi izgubili po podaljšku. Nov poraz tudi za najboljše moštvo sezone Detroit Red Wingse.
 

Liga NHL

New Jersey : NY Islanders 4:2
Pittsburgh : Ottawa 3:4
Los Angeles : Chicago 5:6
Carolina : Washington 6:3
Buffalo : NY Rangers 3:4
Toronto : Atlanta 3:1
Philadelphia : Florida 1:2
Montreal : Columbus 0:3
Tampa Bay : Boston 3:5
Nashville : Dallas 3:6
Vancouver : Detroit 4:1

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na nedeljo na sporedu enajst tekem, igral je tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar. Z Los Angeles Kingsi je moral doma po podaljšku s 5:6 priznati premoč Chicago Blackhawksom. Kopitar je zadel za izenačenje na 5:5 ter obenem še podal za dva zadetka. Srečanje je v drugi minuti podaljška odločil Patrick Sharp, ki se je tako še drugič na tekmi vpisal med strelce. Chicago si je že v drugi tretjini zagotovil visoko vodstvo s 5:1, potem ko so v razponu le štirih minut zadeli kar štirikrat, v zadnjih 11 minutah srečanje se je prebudil Los Angeles in nadoknadil visok zaostanek. Za izenačenje pred koncem je bil odgovoren slovenski hokejist Kopitar, ki je zadetek dosegel le 15 sekund pred koncem rednega dela.

Še dve tekmi sta se v soboto zvečer končali po podaljšku. Na obeh sta domači ekipi izgubili, tako so Pittsburgh Penguinsi z 2:3 klonili proti Ottawa Senatorsom, Philadelphia Flyersi pa z 1:2 proti Florida Panthersom. Sicer je bil v NHL večer gostov, saj so edine štiri zmage na domačem ledu vknjižili New Jersey Devilsi, Vancouver Canucksi, Toronto Maple Leafsi in Carolina Hurricanesi. New Jersey je s 4:2 ugnal New York Islanderse, Toronto je s 3:1 premagal Atlanta Thrasherse, Carolina je bila s 6:3 boljša od Washington Capitalsom, Vancouver pa je s 4:1 odpravil najboljše moštvo sezone Detroit Red Wingse, ki pa v zadnjih tednih niso več v formi iz prve polivice sezone. Ostale ekipe so razočarale domače navijače. Buffalo Sabresi so s 3:4 izgubili proti New York Rangersom, Montreal Canadiensi so z 0:3 klonili proti Columbus Blue Jacketsom, Tampa Bay Lightningi so bili od Boston Bruinsov slabši s 3:5, še slabše pa je šlo ekipi Nashville Predators, ki je morala Dallas Starsom priznati premoč s 3:6.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.