Šport > Košarka
4 ogledov

Prvaki v vse boljši formi

Tim Duncan in moštveni kolegi počasi prihajajo v šampionsko formo, s katero so l Žurnal24 main
Bolj se približuje končnica košarkarske lige NBA, bolje igrajo prvaki iz San Antonia. Tokrat so na gostovanju zmagali četrtič zapored. Žrtev je bil Orlando, ki so ga Ostroge porazile s 107:97.
 

Liga NBA

San Antonio : Orlando 107:97
New Orleans
: Indiana 114:106
Chicago
: Atlanta 103:94
Dallas
: LA Clippers 103:90
Utah
: Charlotte 128:106
Portland
: Washington 102:82

"Počasi se sestavljamo. Smo na pravi poti" je po srečanju proti Orlandu dejal Tim Duncan , ki je proti Čarovnikom dosegel 19 točk in 15 skokov. Z novim uspehom se je San Antonio le na zmago približal najboljšim na Zahodu, kjer najboljših pet moštev ločita največ dve zmagi.

Pri Orlandu sta se v prvem delu igre poškodovala Turek Hedo Turkoglu in Jameer Nelson , kar je še izdatno pomagalo Ostrogam do zmage. Kljub temu so gostitelji še v tretji četrtini vodili za osem točk, nakar je sledila šestminutna strelska luknja, Keith Bogans pa je po prekršku pri metu za tri točke celo zgrešil vse tri proste mete. San Antonio si je s serijo 13-4 zagotovil občutnejšo prednost, ki je ni izpustil do konca tekme.

"Hedo je ključni košarkar Orlanda. Sicer ni edini, ki zna zadeti za tri točke, je pa poleg tega še odličen podajalec in kreator igre," je o poškodbi Turka in lažji poti do zmage dejal Argentinec Manu Ginobili , ki je bil z 28 točkami prvi strelec srečanja. Turkoglu ima poškodovano zapestje na desni roki, Nelson pa je prejel močan udarec v čeljust. Pri prvakih je blestel še Michael Finley , ki je k zmagi dodal 24 točk, pri gostiteljih pa se je u enakim številom točk in 21 skoki najbolj izkazal Dwight Howard .


Dirk Nowitzki se bo vrnil. Kdaj, se še ne ve. Nemški selektor zagotavlja, da v Atenah vsekakor bo. © AFP

 

Dallas
je tudi brez poškodovanega Dirka Nowitzkega prišel do lahke zmage, 103:90 nad LA Clippersi . Josh Howard je v odsotnosti Nemca za zmago dosegel 32 točk, Jerry Stackhouse in Erick Dampier sta jih dodala 20 oziroma 19. Nowitzki je v letošnji sezoni pred tem izpustil le eno tekmo, ki so jo Mavericksi izgubili. Skupaj je Nemec do sedaj v dresu Dallasa izpustil 26 tekem, od tega so jih Mavericksi brez njegove pomoči 15 zmagali in 11 izgubili. Datum njegovega povratka je znan, vendar pa ga v klubu še ne želijo izdati.

Oglasil se je tudi nemški selektor Dirk Bauermann , ki na zvezdnika računa tudi na dodatnem kvalifikacijskem turnirju v Atenah, kjer se bodo Nemci prav tako kot Slovenci potegovali za vstopnico za olimpijske igre v Pekingu. "Po njegovi poškodbi sva si izmenjala nekaj sms sporočil. Niti najmanj se ne bojim, da bi Dirk izpustil priprave in kvalifikacijski turnir," je optimističen Bauermann.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.