Šport > Nogomet
10 ogledov

Dvanajst mest oddanih

Christian Panucci (levo) je zapečatil škotsko usodo. Žurnal24 main
Pot na Evro 2008 počasi dobiva epilog. Vstopnice za Avstrijo in Švico že ima 12 reprezentanc. Prosta so še štiri mesta. Slovenija je svoje poglavje spisala že davno. V sredo še zadnje odločitve.
Italija je na polnem Hampden Parku pokopala škotske sanje o uvrstitvi na Evro 2008. In to na najbolj dramatičen način. Po izteku rednega igralnega časa, v 91. minuti, je po izenačenem izidu (1:1) zadnji žebelj v škotsko krsto zabil branilec Christian Panucci . " Poraza si nismo zaslužili. Ne želim se vmešavati v sodniško delo, a menim, da je naš neuspeh posledica napačne odločitve. Najhuje je, ko te po trdem delu oropajo delivci pravice,“ je bil razočaran selektor škotske izbrane vrste Alex McLeish . Škoti se lahko poslovijo z vzravnano držo, saj so prikazali všečno igro, svetovni prvaki pa so po izgredih v domovini zopet nekoliko oprali svoje ime. Vas to na kaj spominja?

Vsaka smrt prinese novo rojstvo, pravijo. Tokrat je povrgla Francija , ki je še v petek trepetala za uvrstitev na veliki turnir stare celine, po italijanski zmagi nad Škoti pa njihova prisotnost v Avstriji in Švici ni več vprašljiva.

Bomo na EP videli tudi angleške zvezdnike? © AFP

 
Še vedno je dramatično v skupini E. Rusi so si na vso moč želijo izločiti Angleže. "Vem, takšno tekmovanje si je težko predstavljati brez igralcev kova Steven Gerard, Michael Owen in Wayne Rooney, vendar angleška ekipa na kvalifikacijskih tekmah ni prikazala lepe igre. Ni vse vedno v superzvezdnikih. Tekmovanje na turnirju si zaslužimo, saj smo do sedaj izgubili le enkrat,“ je pred tekmo z Izraelom dejal ruski nogometaš Kerzhakov . Vendar se njegove želje izmikajo kot zahajajoče sonce. Na težkem tekmovanju pri Izraelu – pred domačo publiko je izgubil le eno tekmo – je " zbornaja komanda“ izgubila z 1:2. Angleži za nadaljevanje potrebujejo le še točko. Iskali jo bodo v sredo na tekmi s Hrvaško .

Hrvati so se s pomočjo Izraelcev že uvrstili ne EP. © AFP

 
Južnim sosedom je po vseh govoricah o podkupovanju in režiranju rezultata na sobotni tekmi proti Makedoniji pesek v usta nasul slovenski trener, sicer selektor makedonske reprezentance Srečko Katanec . "Bratski“ obračun je bil odločen v vsega osmih minutah tekme. "Ko smo zvedeli za rezultat v Tel Avivu smo se odprli, saj smo z zmago nad Makedonijo želeli rešiti vprašanje prvega mesta. Makedonci so izkoristili več prostora v igri in hitro dosegli dva gola. Poti nazaj ni bilo več,“ je poraz obrazložil Niko Kranjčar .

Iz skupine G, kjer je svojo priložnost iskala tudi Slovenija , sta prvi mesti zasedli Romunija in po zadnji tekmi z Luksemburgom tudi Nizozemska . "Tulipanom“ so si napredovanje zagotovili s presenetljivo nizko 1:0 zmago. Edini gol pa je dosegel Kovermans. Od "nogometnih velesil“ bomo na EP lahko spremljali tudi Španijo in Nemčijo .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.